Καιρός: Αύριο οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης – Λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας με 35άρια

Ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης βρίσκεται σε εξέλιξη,  η οποία θα είναι αυξημένη το επόμενο διήμερο, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αύριο Τρίτη (23/04).

«Σκόνη είναι, θα περάσει! Υπομονή μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης όπου θα απομακρυνθεί γρήγορα από δυτικά προς ανατολικά. Ο καιρός από Τετάρτη και μετά “γυρίζει” σε Δ-ΒΔ και περίπου μέχρι το τέλος της εβδομάδος η σκόνη δεν θα μας απασχολήσει ξανά» αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για λασποβροχές και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

«Οι λασποβροχές βροχές της Τρίτης 23/4 έως και αργά τη νύχτα ανά 6ωρο με μια ματιά! (Παρακαλώ κάντε κλικ για μεγέθυνση) Την Τρίτη αξιόλογες λασποβροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια σε συνδυασμό με σχετική ψύχρα στα βόρεια (15-19 βαθμούς), στους 21-25 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Αττική , ενώ έντονο θα είναι το ανοιξιάτικο συννεφόκαμα στα δυτικά και νότια με τη θερμοκρασία στους 28 με 30 και στη βόρεια Κρήτη στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου!».

«35άρια, σκόνη, υγρασία και λασποβροχές». Έτσι ξεκινά την ανάρτησή του με την σειρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος επισημαίνει πως αλλάιζει το σκηνικό του καιρού.

«Από την Δευτέρα θα έχουμε νέο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης το οποίο θα κορυφωθεί την Τετάρτη 24/4.Μάλιστα το επεισόδιο θα είναι έντονο την Τρίτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και την Τετάρτη στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Επίσης την Τρίτη στο Ιόνιο ,τα ηπειρωτικά ( και Αττική και Θεσσαλονίκη ) και στο βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και λασποβροχές.

Οι νοτιάδες το διήμερο τρίτη Τετάρτη θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ στα νοτιότερα πελάγη και στο ανατολικό Αιγαίο.
Εντυπωσιακή θα είναι και η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως την Τρίτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά σε πρώτη εκτίμηση:

  • ΚΡΗΤΗ 33-35
  • ΗΛΕΙΑ 31
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 30
  • ΑΧΑΪΑ 30
  • ΜΕΣΣΗΝΙΑ 29
  • ΑΤΤΙΚΗ 24-25
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20-21

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ