Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, «βούλιαξε» η Χαλκιδική

Χειμωνιάτικο σήμερα το σκηνικό του καιρού στη χώρα, με την θερμοκρασία να έχει κάνει «βουτιά» και τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στην Πάρνηθα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει το Forecast Weather Greece, ήδη στην Πάρνηθα έχει σχηματιστεί ένα λευκό πέπλο χιονιού, καθώς χιονίζει τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις στην περιοχή, καθώς δεν έχουν περάσει ακόμα τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τον δρόμο.

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η Τροχαία αποφάσισε την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών.

Αυτή την εβδομάδα, δύο ψυχρές εισβολές αναμένεται να πλήξουν την χώρα μας φέρνοντας τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και παγετό. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων η πιο κρύα ημέρα θα είναι το Σάββατο, καθώς ο υδράργυρος θα σημειώνει νέα «βουτιά», ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως, η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να είναι πρόσκαιρη, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά από την επόμενη Τρίτη, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και μεγάλα ύψη βροχής στη Χαλκιδική

Από το πρωί της Τρίτης (9/1) πνέουν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, με τις ριπές των βορειοανατολικών ανέμων να ξεπερνούν τα 80 km/h, ενώ μεγάλα ύψη βροχής σημειώνονται στα ανατολικά τμήματα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 09/01, η υψηλότερη μέγιστη ριπή ανέμου σημειώθηκε στoν Ξάνεμο Σκιάθου με 100 km/h, ενώ το μεγαλύτερο ύψος βροχής στο στo Στρατώνι Χαλκιδικής με 78 mm.

Οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές και τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής, έως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 09/01, παρουσιάζονται στον Πίνακα 1 και Πίνακα 2, αντίστοιχα.

Πίνακας 1. Οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές του ανέμου έως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 09/01/2024, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr
Πίνακας 2. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 09/01/2024, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ