Καιρός: Χειμώνας προ των πυλών με διπλή ψυχρή «εισβολή» – Χιόνια και στην Αττική

χιόνια κακοκαιρία

Χειμώνας προ των πυλών με διπλή ψυχρή «εισβολή». Κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την εβδομάδα που διανύουμε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, η εβδομάδα θα επηρεαστεί από δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος σε ανάρτησή του, το πρώτο κύμα θα εκδηλωθεί αύριο και την Τετάρτη με θυελλώδεις βοριάδες, καταιγίδες και χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα. Το δεύτερο, που αναμένεται Παρασκευή και Σάββατο, θα είναι ισχυρότερο με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας (που στην Αθήνα θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου και στην Θεσσαλονίκη στους 5) και χιονοπτώσεις από τον Βόλο και νοτιότερα μέχρι τα 300 μέτρα. Όπως σημειώνει, θα επηρεαστούν τα βουνά της Αττικής.

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε δική του ανάρτηση κάνει λόγο για θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα με θυελλώδεις βοριάδες για το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης. «Χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές αλλά την Τετάρτη εξασθένηση. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εκδηλωθούν πολλές βροχές στα νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα ανομβρίας» γράφει χαρακτηριστικά.

«Ετοιμαζόμαστε για κάποια έντονα χειμωνιάτικα διαστήματα που έρχονται και στη χώρα μας, που ίσως αφήσουν στο πέρασμά τους προβλήματα ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν είμαστε και τόσο συνηθισμένοι τόσο στο έντονο κρύο όσο και στον λευκό επισκέπτη!», σημειώνει σε δική του ανάρτηση ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 09-01-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-01-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-01-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-01-2024

Exit mobile version