Ισχυρή έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας.

Τα τηλεφωνήματα θεωρήθηκαν σοβαρά από τις Αρχές με την αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα και να εκκενώνει την περιοχή.

Από τη σφοδρότητα της έκρηξης έχει δημιουργηθεί κρατήρας έξω από το κτίριο του ΣΕΒ, ενώ αρκετές ζημιές έχουν σημειωθεί και στην πρόσοψη κοντινού ξενοδοχείου. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκαλεί αίσθηση το σημείο της έκρηξης, καθώς ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ βρίσκεται η πρεσβεία της Κύπρου, ενώ 300 μέτρα μακριά είναι το κοινοβούλιο, σημεία στα οποία και μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα.

 

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και η Αντιτροκρατική βρίσκονται έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκεέκρηξη.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο ωστόσο σημειώνεται ότι οι δρόμοι στο κέντρο έχουν ανοίξει.

Φθορές σε διπλανά κτίρια από την έκρηξη στο Σύνταγμα

Φθορές στα παρακείμενα κτίρια προκάλεσε η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες τα τζάμια των διπλανών κτιρίων έχουν σπάσει και υπάρχουν παντού γυαλιά. Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία η οποία ερευνά τις συνθήκες της έκρηξης.

Δείτε νέες φωτογραφίες από το σημείο έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα.

Μαρτυρίες στο enikos.gr

Ένας αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο enikos.gr, περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα στο ΣΕΒ, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος ενός περπτέρου ανέφερε ότι ο θόρυβος ήταν αρκετά δυνατός ενώ υπήρχε προειδοποίηση από την αστυνομία για την ύπαρξη ενός σάκου και τους συνέστησε να είναι προσεκτικοί με το οστικό κύμα που θα προέκυπτε.

Δείτε το βίντεο:

Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο enikos.gr, μερικές από τις στιγμές που συνέβησαν μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ΣΕΒ, στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός άνδρας ανέφερε ότι ο θόρυβος ήταν αρκετά δυνατός και η αστυνομία ήταν τουλάχιστον 30’ νωρίτερα στο σημείο, όπου εξερράγη η βόμβα.

Δείτε το βίντεο:

,

Διαβάστε επίσης:

Αυτόπτης μάρτυρας για την έκρηξη στο ΣΕΒ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Αντιτρομοκρατική για τις έρευνες στο ΣΕΒ- ΦΩΤΟ

Ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ – Νέες ΦΩΤΟ

Φθορές σε διπλανά κτίρια από την έκρηξη στο Σύνταγμα – ΦΩΤΟ

Νέες ΦΩΤΟ από το σημείο της έκρηξης στο Σύνταγμα

Νέα μαρτυρία για την έκρηξη στο Σύνταγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μαρτυρία για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ – ΒΙΝΤΕΟ

Τα πρώτα πλάνα από τα γραφεία του ΣΕΒ – Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο – ΒΙΝΤΕΟ

Η Αντιτρομοκρατική για τις έρευνες στο ΣΕΒ- ΦΩΤΟ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ