Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός-Κεφαλονιά

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,5 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κεφαλονιά: Τι λέει στο enikos.gr ο Ευθύμιος Λέκκας

Λέκκας-Σεισμός Κεφαλονιά

Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι “Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο ο σεισμός. Εντάσσεται στο γεωδυναμικό πλαίσιο της Κεφαλονιάς. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”.

Άκης Τσελέντης: Τι λέει για τον ισχυρό σεισμό στην Κεφαλονιά

“Αρχικά δεν βλέπω πρόβλημα, αλλά το παρακολουθούμε” αναφέρει σε ανάρτησή του ο  Άκης Τσελέντης για τον ισχυρό σεισμό 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κεφαλονιά.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προσθέτει ότι “λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της μικρής απόστασης από το Αργοστόλι, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός”

Άκης Τσελέντης: Δείτε την ανάρτηση του

“ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ

Λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της μικρής απόστασης από το Αργοστόλι έγινε πολύ αισθητός

Υο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 15:27 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.8 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 301 χλμ. Δ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 17 χλμ. Δ της πόλης του Αργοστολίου”

Δήμαρχος Αργοστολίου: Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο νησί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια ή σπίτια από τον σεισμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ