Κρήτη: «Μπροστά στα μάτια του δίδυμου αδελφού του ο θάνατος του 16χρονου» – Νέα μαρτυρία για την τραγωδία

Ένα δράμα χωρίς τέλος βιώνει από το απόγευμα της Πέμπτης η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην Κρήτη.

Θλίψη επικρατεί για τη διπλή τραγωδία με τον θάνατο θείου και ανιψιού σε δεξαμενή που πήγαν να καθαρίσουν.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κοινοτάρχη Μανώλη Δρετάκη όλα συνέβησαν όταν ο 50χρονος θείος πήρε και τα δύο δίδυμα αδέλφια για να πάνε στο οινοποιείο και να καθαρίσουν τις δεξαμενές.

«Ο 16χρονος ανέβηκε στη δεξαμενή για να την καθαρίσει. Μόλις άνοιξε το καπάκι οι αναθυμιάσεις ζάλισαν το παιδί κι έπεσε μέσα. Αμέσως ανέβηκε ο θείος του για να το βοηθήσει αλλά κι εκείνος ζαλίστηκε κι έπεσε μέσα στη δεξαμενή», δήλωσε στο cretapost.gr ο κ. Δρετάκης.

Κρήτη- νεκροί- δεξαμενή

Ταυτόχρονα σημειώνει πως «το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του δίδυμου αδελφού του νεαρού ο οποίος σε κατάσταση σοκ έτρεξε αμέσως να φωνάξει βοήθεια».

Δυστυχώς όμως τόσο για τις δύο οικογένειες όσο και για την Αγία Βαρβάρα ήταν ήδη αργά για τον θείο και τον ανιψιό που έμελλε να βρουν τόσο αδόκητο χαμό και ο θάνατός τους να βυθίσει στο πένθος όλη την Κρήτη.

Κρήτη - νεκροί - δεξαμενή

Με πόνο ψυχής ο Μανώλης Δρετάκης ανέφερε ότι ο 50χρονος διατηρούσε εμπορικό κατάστημα και ήταν αγαπητός από όλους τους συγχωριανούς του αφού ήταν πάντα πρόσχαρος, ευγενής και δραστήριος σε ό, τι αφορά την τοπική κοινωνία, προσέτρεχε πάντα να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί σε όποιον είχε ανάγκη.

Πλέον οι μόνες λέξεις που βγαίνουν με δυσκολία από το στόμα του κοινοτάρχη είναι «να δώσει ο Θεός δύναμη και στις δύο οικογένειες να το ξεπεράσουν. Δεν υπάρχουν λόγια».

Ανείπωτος πόνος τη στιγμή που έφτασε η νεκροφόρα με τον 16χρονο στο σπίτι του

Λίγο μετά τις 13.30 έφτασε στο σπίτι της οικογένειας η σορός του άτυχου 16χρονου ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, η σορός του 50χρονου Μαρίνου βρίσκεται ακόμα στο νεκροτομείο καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Στο σπίτι των οικογενειών των θυμάτων βρίσκονται φίλοι και συγγενείς που προσπαθούν να τους συμπαρασταθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 50χρονος δεν είχε τεκνοποιήσει και τα ανίψια του τα είχε σαν παιδιά του.

nekrofora-agia-barbara3

«Μαζί ζούσαν ουσιαστικά. Διπλανά σπίτια που ο ένας φρόντιζε τον άλλον. Ο Μαρίνος δεν είχε παιδιά. Για αυτόν τα παιδιά του ήταν τα ανίψια του», επεσήμανε κάτοικος της περιοχής ενώ πρόσθεσε πως «ο 16χρονος είχε άριστη σχέση με όλους στην περιοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πράξη του δράματος αναμένεται να παιχτεί στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας στο κοιμητήριο της Αγίας Βαρβάρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ