Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 66χρονος λυράρης – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε έναν ανήλικο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ηράκλειο: Με κουκούλα και μάσκα στα δικαστήρια ο λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο

Σύμφωνα με το cretapost.gr, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η απολογία του 66χρονου, με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να αποφασίζουν την άμεση προφυλάκισή του.

Ο 66χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ανέφερε στην ανακρίτρια ότι του έχουν στήσει μία πλεκτάνη, χωρίς ωστόσο να πείσει τις αρχές.

Ηράκλειο: Χωρισμένοι στα δύο οι συγγενείς του 66χρονου λυράρη που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο

Σε βάρος του λυράρη έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα του βιασμού, της μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών: «Ο λυράρης που κατηγορείται δεν είναι επαγγελματίας μουσικός»

Αίτημα για επανάληψη της εξέτασης του ανηλίκου κατέθεσε η υπεράσπιση

Αίτημα για επανάληψη της εξέτασης του ανηλίκου κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου λυράρη, Διονύσης Βέρρας στις ανακριτικές αρχές.

Προσερχόμενος στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου, Διονύσιος Βέρρας, ανέφερε σε δηλώσεις του πως η ανακρίτρια θα αξιολογήσει το αίτημα επανάληψης της εξέτασης του ανηλίκου τονίζοντας πως αντικειμενικό εύρημα σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ενώ έκανε λόγο και για ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα του που έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις απ’ αυτά που κατέθεσε.

«Η αλήθεια είναι πως εύρημα αντικειμενικό σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υπάρχει. Όλη η κατηγορία, μέχρι αυτή τη στιγμή, εδράζεται σε μία περιγραφή που κάνει ο ανήλικος.Είναι πρωτοφανές να περιγράφονται κάποια πράγματα που θα έπρεπε να υπήρχαν κάποια αντικειμενικά ευρήματα εκτός από τη δική του μαρτυρία. Καμία μαρτυρία κάποιου άλλου ατόμου, κανένα ψηφιακό δεδομένο όπως κάποια κάμερα μαγαζιού που πέρασαν απ’ έξω. Κανένα απολύτως αντικειμενικό εύρημα», τόνισε σχετικά ο κ. Βέρρας.

Παράλληλα επεσήμανε πως υπάρχει ένα έγγραφο του παιδιού προς τη μητέρα του: «Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα που δεν ξέρω πώς θα αξιολογηθεί. Υπάρχει ένα έγγραφο και συγκεκριμένα ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα. Εκεί η περιγραφή του παιδιού διαφοροποιείται σε σχέση με το τι υπάρχει στην κατάθεσή του κατά την αστυνομική προανάκριση».

Γι’ αυτούς τους λόγους ο συνήγορος υπεράσπισης χθες κατέθεσε αίτημα στην ανακρίτρια για επανάληψη του παιδιού υπό τους όρους που λέει ο νόμος.

«Ο νόμος ορίζει κάτω από ποιους όρους εξετάζεται ο ανήλικος. Η ένορκη κατάθεση του ανηλίκου καταγράφεται οπτικοακουστικά, κάτι που αναπληρώνει την φυσική απουσία του στο δικαστήριο. Αυτή η καταγραφή δεν έχει λάβει χώρα και εμείς ζητάμε την επανάληψη της διαδικασίας όπως την ορίζει ο νόμος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Τέλος, ο κ. Βέρρας επεσήμανε πως ο 66χρονος επιμένει στην αθωότητά του λέγοντας πως έχει στηθεί σε βάρος του μία πλεκτάνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ