Η μαφία των Κυκλάδων: «Νιώθουμε απροστάτευτοι» δηλώνει στο enikos.gr ο αρχαιολόγος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

«Νιώθουμε απροστάτευτοι» δηλώνει στο enikos.gr o αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την «μαφία των Κυκλάδων», καθώς σύμφωνα με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι «το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις στην Μύκονο που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του».

Αρχαιολόγος με αρμοδιότητα την Μύκονο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού – «Επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα» καταγγέλλει ο ΣΕΑ

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Με δηλώσεις της στο enikos.gr η πρόεδρος του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα,  υπογράμμισε ότι το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στις Κυκλάδες με τις πολεοδομικές παραβάσεις και την διαγραφή προστίμων αποτελεί καθημερινότητα, όχι μόνο για το «νησί των ανέμων» αλλά και για την Πάρο, την Νάξο και κυρίως την Σαντορίνη.

Ο αρχαιολόγος που υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με έδρα την Αθήνα εντοπίστηκε αιμόφυρτος στον σταθμό ΚΑΤ στην Κηφισιά, είχε σπασμένα πλευρά και κατάγματα στην μύτη και το πρόσωπο, παρέμεινε μέχρι χθες (13/3) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ σήμερα επέστρεψε στο σπίτι του.

Από την πρώτη στιγμή, ο κος Ψαρρός τόνισε στο enikos.gr ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) ήταν δίπλα του, με τον Σύλλογο μάλιστα να καταγγέλλει ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι «το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του».

«Ο πολιτισμός χτυπιέται συστηματικά και όχι μόνο από τον υπόκοσμο», σχολίασε με αφορμή το περιστατικό ο κος Ψαρρός.

«Νιώθουμε απροστάτευτοι»

«Έχουμε να κάνουμε με την ιστορία όλου του τόπου. Εμείς οι αρχαιολόγοι διασφαλίζουμε την ιστορία της χώρας και φροντίζουμε να υπάρχουν τα υλικά κατάλοιπα που την αφορούν. Αυτό είναι βασικό για την αυτογνωσία του ελληνικού λαού», επεσήμανε στο enikos.gr ο αρχαιολόγος.

«Εμείς απλά κάνουμε τη δουλειά μας, δεν είμαστε κομμάτια του star system. Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτούς, χρειάζονται αφενός περισσότερη εμβάθυνση στα προσωπικά, αφετέρου στην αυτογνωσία τους», συνεχίζει.

«Νιώθουμε απροστάτευτοι», υπογραμμίζει καταληκτικά ο κος Ψαρρός.

«Η κατάσταση στη Μύκονο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΣΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα σχολίασε το περιστατικό και μιλώντας στο enikos.gr επεσήμανε ότι «η επίθεση έγινε ενάντια σε έναν χαμηλών τόνων επιστήμονα για την εμπλοκή του με υποθέσεις  στη Μύκονο στο πλαίσιο των επαγγελματικών του καθηκόντων».

«Η κατάσταση στη Μύκονο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί ο νόμος», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΣΕΑ

«Οι παραβιάσεις, τα αυθαίρετα κτίσματα, η υπέρβαση οικονομικών αδειών και η διαγραφή προστίμων έχουν γίνει καθημερινότητα όχι μόνο στην Μύκονο αλλά και στην Πάρο, την Νάξο και κυρίως τη Σαντορίνη. Οι παραβιάσεις αυτές του νόμου δεν καταστρέφουν μόνο τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο των νησιών αλλά και τα ίδια τα νησιά», προσθέτει η κα Κουτσούμπα.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο ξυλοδαρμός στοχοποιεί όποιον θέλει να κάνει το καθήκον του σε ένα αντίξοο περιβάλλον γεμάτο πιέσεις και αγωγές. Θα έπρεπε οι αρμόδιοι να καταφύγουν  κατά των «αυθαιρεσιών» και όχι να τις υποστηρίζουν.

«Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η Μύκονος δεν είναι ένα νησί εκτός του νομικού πλαισίου. Πρέπει άμεσα να γκρεμιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές και να μπει «λουκέτο» στα καταστήματα που δεν έχουν άδεια», καταλήγει η κα Κουτσούμπα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ