Η απάντηση για τον Εισαγγελέα

Η απάντηση για τον Εισαγγελέα

Την απάντηση του στην επιστολή της Πρυτανείας που «ενεργοποίησε» την παραγγελία του Εισαγγελέα για επέμβαση της Αστυνομίας και συλλήψεις στους χώρους του ΑΠΘ δίνει το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολήπτες και Εκτελέσεις Έργων του Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ:

«Το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολήπτες και Εκτελέσεις Έργων στο Α.Π.Θ καταδικάζει τη στάση των Πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, που ζητούν να τερματιστεί ο αγώνας των εργαζομένων και προσφάτως απολυμένων στις εργολαβίες του Πανεπιστημίου και να «απελευθερωθεί το κτίριο Διοίκησης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Θα ήταν καλό να θυμίσουμε στη διοίκηση του Πανεπιστημίου πως ήταν εκείνη που παρείχε δήθεν στήριξη στους εργαζόμενους στην αρχή των κινητοποιήσεων. Ήταν εκείνη, που χρησιμοποίησε τους αγώνες των εργολαβικών ως μοχλό πίεσης για την καταβολή της έκτακτης χρηματοδότησης και  ήταν εκείνη, που προσχηματικά τόνιζε την έλλειψη πόρων, αφήνοντας μας πάνω από 3 μήνες απλήρωτους, παρά την διευκρινιστική τοποθέτηση του Υπουργείου.

Την ίδια ώρα που η Πρυτανεία του ΑΠΘ αρνείται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου -με τους εργαζόμενους και τους προσφάτως απολυμένους-, παρά το σχετικό χθεσινό μας αίτημα, ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα για να σταματήσουν οι αγώνες μας.

Ενδεικτικό της διχασμένης στάσης και του εμπαιγμού του Πανεπιστημίου, αποτελεί το γεγονός ότι η Πρυτανεία ζητά με επιστολή της προς τον εισαγγελέα να αποκατασταθεί η λειτουργία «με τη μεγαλύτερη δυνατή στοργή για τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας », ενώ εκβιάζει τους απλήρωτους -από τον Αύγουστο- εργαζόμενους προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Αυγούστου κα του Σεπτεμβρίου, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Μας καλεί να επιστρέψουμε στην εργασία μας και να καταθέσουμε αγωγές κατά του Πανεπιστημίου, ώστε να γίνει η πληρωμή για τους 4 τελευταίους μήνες του χρόνου από άλλον κωδικό, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τη  μισθοδοσία του προσωπικού.

Ζητάμε από τη διοίκηση του ΑΠΘ να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην ανάκληση των 368 απολύσεων.»

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ