Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Η κοπέλα φώναζε, πόναγε, την χτυπούσε» λέει γείτονας – «Γινόταν συνέχεια φασαρία»

Εδώ και πολύ καιρό φαίνεται πως βίωνε έναν εφιάλτη η 43χρονη στα χέρια του 71χρονου συντρόφου της, καθώς εκτός από την καταγγελία που είχε κάνει η ίδια σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία, πριν από τρεις ημέρες, οι γείτονες περιγράφουν ότι άκουγαν συνέχεια φασαρία από το σπίτι, όπου έμενε το ζευγάρι και ο 15χρονος γιος του θύματος, στη Σαλαμίνα. Κανείς από τους γείτονες δεν φαίνεται να είχε ενημερώσει την αστυνομία για τα συχνά επεισόδια του ζευγαριού.

Γείτονας μίλησε στην εκπομπή LiveNews στο Mega και χαρακτήρισε τον φερόμενο ως δράστη ως «παράξενο», λέγοντας ότι ο ίδιος τον φοβόταν. Η 43χρονη διατηρούσε σχέση με τον κακοποιητή της εδώ και επτά χρόνια. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν οδηγός σε σχολικό λεωφορείο και η ίδια συνοδός παιδιών με αναπηρία.

Ο γείτονας περιέγραψε και το άγριο επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης να σπάσει το πόδι της άτυχης γυναίκας. Η ίδια βρήκε το θάρρος και έκανε επίσημη καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα την επόμενη ημέρα, εγκατέστησε το «panic button» στο κινητό της μετά από προτροπή των αστυνομικών, ενώ μετακόμισε στο πατρικό της, σε μία προσπάθεια να γλιτώσει από την μανία του 71χρονου, όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Ο σύντροφός της, εξακολουθεί να αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές και εικάζεται πως ενδεχομένως να έχει φύγει από την Σαλαμίνα.

Γείτονας 43χρονης: Η κοπέλα φώναξε «αχ, πονάω», εκεί πρέπει να της έσπασε το πόδι

Ο γείτονας της δολοφονημένης 43χρονης μίλησε για τον ξυλοδαρμό της 43χρονης την Παρασκευή. Η ίδια κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές, ότι ο σύντροφός της είχε ξυλοκοπήσει και τον ανήλικο γιο της. «Την Παρασκευή το βράδυ άκουσα φασαρία από το σπίτι τους και βγήκα έξω κάποια στιγμή. Στην αρχή νόμιζα πως φωνάζουν κάποια πιτσιρίκια και μετά κατάλαβα πως ερχόταν από το σπίτι της Γεωργίας. Η κοπέλα φώναζε, πόναγε, μάλλον την χτυπούσε αυτός και της έλεγε βαριές κουβέντες. Μετά από το ξύλο, της πήρε το αμάξι και το κινητό. Εκείνη φώναζε για το κινητό που μάλλον το ήθελε για να πάρει τηλέφωνο τη μάνα της, να πάρει κάποιον για βοήθεια», λέει αρχικά ο κ. Μάνος.

Περιγράφει στη συνέχεια την στιγμή που ο 71χρονος έσπασε το πόδι της γυναίκας. «Έφυγε αυτός προς την πόλη και μετά από ένα τέταρτο ξαναγύρισε και άρχισε ξανά η φασαρία και εκεί άκουσα την κοπέλα που φώναξε “αχ, πονάω” και εκεί πρέπει να της έσπασε το πόδι. Άκουγα το παιδί που φώναζε, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε. Μου είπαν ότι άκουσαν το παιδί να κλαίει, πριν αυτός γυρίσει και της σπάσει το πόδι. Έφυγε εκείνος και εκείνη είπε στο παιδί για να το ηρεμήσει να πάνε στην παραλία. Αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά βήματα, ξαναγύρισε πίσω, πόναγε. Δεν λύγισε το πόδι της, ήταν ζεστό ακόμα. Μετά από ώρα ήρθε η μητέρα της και την πήρε και έφυγαν. Αυτός ήρθε, παραβίασε το παράθυρο και τον είδα στον δρόμο που είχε πάρει μια μαύρη σακούλα με ρούχα και κρατούσε κάτι πουκάμισα», τόνισε ο γείτονας.

«Φωνές ακούγαμε και τέσσερις φορές την εβδομάδα»

«Το Σάββατο το πρωί είδα την κοπέλα με το πι, εάν δεν κάνω λάθος είχε έρθει με την μαμά της να πάρει κάποια πράματα. Αυτός ήταν στην περιοχή, μπήκε στο κτήμα από την πίσω πλευρά. Η μάνα της ήταν εδώ. Ήταν και το μικρό μαζί. Πρόλαβαν και έφυγαν από το σπίτι», είπε ο γείτονας. «Τον έβλεπα κάθε μέρα. Δεν είχε ανοιχτεί στην γειτονιά (σ.σ η 43χρονη). Εμείς ένα “γεια” είχαμε πει μόνο. Πιο πολύ είχε ανοιχτεί σε έναν ηλεκτρολόγο στη γειτονιά. Φωνές ακούγαμε και τέσσερις φορές την εβδομάδα. Γινόταν συνέχεια φασαρία. Τελευταία φορά που τον είδα, ήταν χθες. Τον είδα το μεσημέρι. Ο άνθρωπος αυτός ήταν λίγο παράξενος, τσακωνόταν συνέχεια. Τον φοβόμασταν», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το εάν έχει φύγει από το νησί

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στην ίδια εκπομπή για την υπόθεση.

«Αναζητείται ο συγκεκριμένος άνδρας και δεν έχει εντοπιστεί από την αστυνομία. Εξετάζεται το εάν έχει φύγει από το νησί, οι αστυνομικοί έχουν κάποιες πληροφορίες. Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το βράδυ και η μήνυση έγινε το Σάββατο. Το αυτόφωρο τέλειωνε το Σάββατο το βράδυ και μέχρι τότε δεν είχε εμφανιστεί. Δεν συναντήθηκαν με την γυναίκα το Σάββατο. Μάλλον ο κάτοικος μιλάει για την Παρασκευή, όταν η γυναίκα αναχώρησε για το σπίτι της μητέρας της», είπε αρχικά.

«Δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την αδιαφορία των γειτόνων, που δημόσια λένε ότι για μεγάλο διάστημα άκουγαν την γυναίκα να κακοποιείται και κανείς δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.. Θωρώ κακή δικαιολογία τον φόβο των κατοίκων» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι πέραν της καταγγελίας της 43χρονης πριν από τρεις ημέρες, «δεν υπάρχει άλλη καταγγελία για το ζευγάρι».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ