Greek Mafia: Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη, βασικών μελών της Greek Mafia.  Πρόκειται για δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση έναν 29χρονο και έναν 39χρονο.

Ακόμη ένα άτομο οδηγήθηκε, με κοινή μεταγωγή, στον εισαγγελέα. Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες. Στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει η αστυνομία, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, οι έρευνες συνεχίζονται για τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και φέρεται ακόμα να βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας και να συμμετείχε στις εκτελέσεις της επονομαζόμενης μαφία. Ένας κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ένας στις φυλακές του Μαυροβουνίου και δύο φαίνεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχει και μεγάλος αριθμός ατόμων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Γίνεται λόγος ίσως και για  ακόμη 10 άτομα.

Για τη δολοφονία του Σκαφτούρου οι αστυνομικοί φέρεται να κατέληξαν στην ταυτοποίηση του ενός εμπλεκόμενου από το δακτυλικό του αποτύπωμα.  Είχε εντοπιστεί σε μοτοσικλέτα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κατά την διαφυγή τους οι εκτελεστές. Για τον δεύτερο που συνελήφθη  οι αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του μέσα από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Τα αιματηρά περιστατικά, όπως εκτιμά η αστυνομία εντάσσονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον πόλεμο μεταξύ ανθρώπων της νύχτας με παράνομες δραστηριότητες κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων και προϊόντων καπνού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ