Γιώργος Τράγκας: Τα μυθικά ακίνητα και η διεκδίκηση από τον πρωτότοκο γιο του

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ακίνητα “φιλέτα” στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου και άφησε πίσω του μια μυθική περιουσία, τμήμα της οποίας θα διεκδικήσει τελικώς ο πρωτότοκος γιος του, ο Γιάννης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, με το Νίκο Χατζηνικολάου, εκτός από τα ακίνητα στις πιο ακριβές γωνιές του κόσμου, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιείχε μετρητά, ράβδους χρυσού και θυρίδες με άγνωστο αλλά πολύτιμο περιεχόμενο. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι επενδύσεις του Γιώργου Τράγκα ήταν πολύ καλά μελετημένες. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει σ το φως της δημοσιότητας, δύο ακίνητα στην Πολιτεία, δύο στη Μύκονο, που είναι η ελκυστικότερη περιοχή της Ελλάδας και καταγράφει από τις υψηλότερες αξίες στη χώρα. Το πιο εντυπωσιακό όμως ακίνητο στην Ελλάδα φαίνεται ότι είναι το διαμέρισμα στην οδό Ροβέρτου Γκάλη, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, που κόβει την ανάσα.

Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, δίπλα στην Αψίδα του Θριάμβου, στην οδό Βίκτωρος Ουγκό, που έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης φαίνεται ότι ανήκε στον Γιώργο Τράγκα. Κλασική πολυτέλεια, κομψοί πολυέλαιοι, μοναδική σκάλα, ανεκτίμητά χαλιά, και πίνακες υψηλοί τέχνης, δείχνουν ότι ο Γιώργος Τράγκας είχε άψογο γούστο και μοναδική επενδυτική ικανότητα.

Τέσσερα ακίνητα φέρεται να είχε ο Γιώργος Τράγκας στο Μονακό, όπου ήταν και η φορολογική του έδρα. Ένα ακίνητο στο διάσημο Σεν Τροπέ και ένα στο Μόντε Κάρλο χρεώνονται στον Γιώργο Τράγκα. Ξεχωρίζει η βίλα στη Νίκαια. Πισίνα με μοναδική θέα στον εξωτερικό χώρο, τζάκι με μεταξωτά χαλιά στο εσωτερικό.

Το σπίτι στην Κυανή Ακτή

Οι μεγαλύτερες οικονομικά επενδύσεις όμως, μάλλον βρίσκονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: Ουάσινγκτον, Μπέβερλυ Χιλς, Λας Βέγκας και Μανχάταν. Το πιο εντυπωσιακό ακίνητο είναι στο νούμερο 645 της διαβόητης 5ης Λεωφόρου, στην καρδιά του Μανχάταν, στον 28ο όροφο του γνωστού Olympic Tower, που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Είναι 166 τετραγωνικά μέτρα και κοστολογείται στα 4 εκατομμύρια δολάρια. Στον Πύργο του Ωνάση έχουν αγοράσει ακίνητα, η οικογένεια Γκούτσι, ο σχεδιαστής Ρόι Χάλστον, ο κροίσος Κασόγκι, και η ηθοποιός του Χόλυγουντ Αν Χαθαγουέι.

Το ακίνητο στο εξωτικό Μαϊάμι κοστολογείται 13 εκατομμύρια δολάρια, που βρίσκεται απέναντι από την περίφημη Miami Beach, που είναι μια από τις πιο φημισμένες παραλίες στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την κατοικία επέλεξε να μείνει η χήρα του Γιώργου Τράγκα. Στους δίδυμους πύργους του Λας Βέγκας Μπούλεβαρ Σάουθ, είναι το επόμενο εντυπωσιακό ακίνητο του Γιώργου Τράγκα. Στο Λας Βέγκας ο Γιώργος Τράγκας παντρεύτηκε για τρίτη φορά τη γυναίκα του. Το διαμέρισμα αυτό μπορεί να φτάσει και τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο Γιάννης διεκδικεί το κομμάτι που του αναλογεί

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με το Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωτότοκος γιος του Γιώργου Τράγκα, ο Γιάννης Τράγκας, θα διεκδικήσει το κομμάτι της περιουσίας που του αναλογεί από αυτόν τον μυθικό Θησαυρό. Τις επόμενες ημέρες, ο Γιάννης Τράγκας θα κάνει δικαστική προσφυγή κατά της δέσμευσης της περιουσίας του πατέρα του, την οποία ο ίδιος έχει αποδεχτεί.

Οι νομικοί του σύμβουλοι εκτιμούν ότι υπάρχει παράθυρο για να μην γίνει έλεγχος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, με βασικό ισχυρισμό ότι ο εκλιπών από το 2016 ήταν μόνιμος “φορολογικός κάτοικος” εξωτερικού. Η διαδικασία της προσφυγής πρέπει να κινηθεί σε διάστημα 20 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης δέσμευσης της περιουσίας. Με την κίνηση αυτή θα ελεγχθεί και ο ίδιος για τα ενδεχόμενα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικος χρήματος, της φοροδιαφυγής και της εκβίασης. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Γιάννης Τράγκας είναι στο απυρόβλητο για όποιο ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ