Γιάννης Ξανθόπουλος: Καρέ καρέ το τροχαίο με θύμα τον 19χρονο στις Αχαρνές – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο στις Αχαρνές, ρίχνουν τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα.  Το τζιπ που οδηγούσε ο τραγουδιστής  Γιάννης Ξανθόπουλος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο 19χρονοι. Ο ένας 19χρονος έχασε ακαριαία την ζωή του, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται τραυματισμένος και δεν έχει μάθει ακόμη τα τραγικά νέα για τον χαμό του φίλου του.

Σύμφωνα με την πλευρά του τραγουδιστή, το τροχαίο συνέβη επειδή ο ίδιος μπήκε με το τζιπ στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγει ένα τρίτο αυτοκίνητο, το οποίο παραβίασε STOΡ. Ο οδηγός του τρίτου οχήματος έχει ταυτοποιηθεί και χθες το βράδυ παρουσιάστηκε στην αστυνομία, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Πρόκειται για έναν 68χρονο, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο με συνοδηγό την γυναίκα του.

Ειδικοί αναλύουν τις εικόνες από τα βίντεο με το τροχαίο στο LIVE NEWS και εστιάζουν στην ταχύτητα του τζιπ. Σύμφωνα με το mega, ειδικοί που είδαν τις εικόνες εκτιμούν πως το τζιπ έτρεχε με ταχύτητα κοντά στα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Φαίνεται να πατάει φρένο, χωρίς, όμως, να μπορεί να επαναφέρει το όχημα στο σωστό ρεύμα. Ακολουθεί η σύγκρουση με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο 19χρονοι.

O Γιάννης Ξανθόπουλος πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο και, σοκαρισμένος, παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου που έχασε την ζωή του

Ο πατέρας του 19χρονου, που σκοτώθηκε στο τροχαίο, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του τραγουδιστή. «Δεν υπάρχει πιο άδικο από το να φύγει ένας τίμιος άνθρωπος, να πάει πέντε ώρες στη δουλειά του και να φύγει έτσι. Έχω μάθει ότι φταίει ο τραγουδιστής. Όχι φταίει… Παρά φταίει! Γρήγορα, με ταχύτητα. Χωρίς φρένα, έπεσε και έφαγε σχεδόν δύο ζωές», λέει ο πατέρας του.

Η οικογένεια του θύματος είναι αποφασισμένη να κινηθεί νομικά. Ζητάει να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το δυστύχημα.

«Πώς δεν είχε όνειρα; Δεν είχε όνειρα ένα παιδί 19 χρονών; Βέβαια θα κινηθούμε νομικά. Δεν έφαγαν έναν άνθρωπο; Και για τα σκυλιά κινούνται νομικά. Θέλουμε να πάρουν την τιμωρία τους, αυτό που τους αξίζει», λέει ο πατέρας του 19χρονου.

Τι λέει η μητέρα του 19χρονου τραυματία

Ο 19χρονος, που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και έχει διαρκώς στο πλευρό του την μητέρα του και τους δικούς του ανθρώπους.

«Τα παιδιά πήγαιναν για δουλειά, είναι φίλοι, κολλητοί, από μικρά παιδιά μαζί. Είναι λίγο σε σοκ ακόμα, δεν τον έχω ενημερώσει καν ότι έχει χάσει τον φίλο του», λέει η μητέρα του 19χρονου τραυματία.

Η μητέρα του 19χρονου: Όταν είχα φτάσει εγώ, είδα την Πυροσβεστική. Ο Αντώνης ήταν κάτω ξαπλωμένος, ο Γιάννης ήταν ξαπλωμένος κάτω. Ο Αντώνης έλεγε “πονάω, βοήθεια”. Ο Γιάννης έλεγε “έπεσα πάνω στα παιδιά”», περιγράφει η μητέρα του 19χρονου.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο Γιάννης Ξανθόπουλος σταμάτησε αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος και παρά τον τραυματισμό του, προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσουν ασθενοφόρα στην περιοχή.

«Ο γιος μου, ο μεγάλος, έφυγε το πρωί, δεν μου είπε τίποτα. Γύρω στις 5:30, κάπως έτσι. Εγώ σηκώθηκα μετά να πάω για δουλειά και μετά τον πήρα και του λέω “τι τρέχει;” και άρχισε τα κλάματα και λέει “ο Γιάννης τράκαρε”. Από εκεί το έμαθα», λέει ο πατέρας του τραγουδιστή, Γιάννη Ξανθόπουλου.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ