Φωτιά στο Λουτράκι: «Στα 1.000 μέτρα από τα διυλιστήρια οι φλόγες» – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος για 6 μήνες

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα διυλιστήρια  βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε και καίει ανεξέλεγκτα από τη Δευτέρα στο Λουτράκι, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πύρινη λαίλαπα στην περιοχή του Λουτρακίου με κατεύθυνση προς Καλαμάκι, Άγιους Θεοδώρους. Όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν τη φωτιά.
Τελικά έφυγε από τους οικισμούς της Γαλήνης και του Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού. Πριν μεσολαβούν οι παράδρομοι του Εθνικού Δρόμου, ο εθνικός δρόμος, ο προαστιακός και βέβαια οι δομημένες περιοχές και κατά συνέπεια θα έχουμε τεράστια προβλήματα.

Είμαστε σε μια θέση κλειδί, ο άνεμος έχει μεγαλώσει, τα ελικόπτερα που κάνουν τις ρίψεις τους κάνουν ένα πραγματικό άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό, ευτυχώς είναι κοντά στον Σαρωνικό, σε μία απόσταση 500 μέτρων. και διευκολύνεται το έργο. Οι επίγειες δυνάμεις -σε αυτή την φάση- είναι ανίσχυρες γιατί ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός.

Λύση θα δώσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή είναι 4 ελικόπτερα και χρειάζεται να κάνουν μικρή διαδρομή, δεν νομίζω ότι χωράει άλλα εναέρια μέσα. Είναι πυκνή η κυκλοφορία τους. Βλέπουμε ότι υπάρχει επικινδυνότητα. Η φωτιά πλησιάζει στα 1.000 μέτρα από τα διυλιστήρια της Motor Oil. Εκεί θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να προστατευτούν γιατί θα έχει μεγάλες συνέπειες αν φτάσει η πυρκαγιά εκεί. Δεν ξέρουμε αν τα μέσα των διυλιστηρίων μπορούν να ανταποκριθούν στην κατάσβεση της φωτιάς» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες 17 Ιουλίου και καίει μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές. Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ