Φωτιές στην Αττική: Εθελοντές διέσωσαν χελώνες και γατάκια από τις φλόγες – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η χώρα, με πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και ζώα.

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, από το ξέσπασμα της φωτιάς στον Νέο Κουβαρά, που επεκτάθηκε σε Σαρωνίδα, Καλύβια και Λαγονήσι, έχουν διασωθεί πάνω από 200 ζώα συντροφιάς και και είναι ασφαλή περισσότερα από 100 παραγωγικά και ιπποειδή.

Τη Δευτέρα, εθελοντές της «Αnimal Project» και του «Save your hood» μετέβησαν στις Βαμβακιες προκειμένου να βοηθήσουν στις διασώσεις ζώων και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Όπως αναφέρει η «Αnimal Project» σε ανάρτησή της στο Instagram, οι εθελοντές κατάφεραν να διασώσουν από τις φλόγες τρεις χελώνες και δύο γάτες.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε στα social media o φωτογράφος Κωνσταντίνος Ζήλος

Το κέντρο περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ που ήταν στην περιοχή όπουέκαιγε τη Δευτέρα η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Φέριζα Δήμου Σαρωνικού, σώθηκε. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Instagram, οι φλόγες πέρασαν μέσα από το κτήμα. Ζημιές υπέστη το ποτιστικό σύστημα ενώ κάηκαν κάποια από τα δέντρα που υπήρχαν στο κτήμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ