Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Μάνδρα: Καίγονται σπίτια στην Νέα Ζωή – Κινούνται προς τον οικισμό Κιάφα οι φλόγες

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια και πλέον έχει φτάσει στη Νέα Ζωή Μάνδρας, όπου καίγονται σπίτια. 

Φωτιά στην Μάνδρα: Συγκλονιστική μαρτυρία 70χρονου που εγκλωβίστηκε σε βενζινάδικο – «Με έπιασε πανικός, δεν ήξερα τι να κάνω»

Κάτοικοι της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, αρνούνται να φύγουν και να αφήσουν τα σπίτια τους, προσπαθώντας να σώσουν την περιουσία τους. Παράλληλα, ακούγονται εκρήξεις από από οικίες, ενώ ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός. Πυκνός, μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή.

Από τις φλόγες κινδυνεύει και η περιοχή Αγία Σοφία όπου αστυνομικοί απομακρύνουν κατοίκους. Παράλληλα, ο άνεμος έσπρωξε το μέτωπο προς τον οικισμό Κιάφα, όπου έχει σημάνει συναγερμός.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Δραματικοί διάλογοι μεταξύ των πιλότων – «Δεν μπορώ να μπω, υπάρχουν καλώδια»

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη Μάνδρα:

Φωτιά στη Μάνδρα Φωτιά στη Μάνδρα

Φωτιά στην Μάνδρα: Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Φωτιά Νέα Ζωή Μάνδρας Φωτιά Νέα Ζωή Μάνδρας Φωτιά Νέα Ζωή Μάνδρας Φωτιά Νέα Ζωή Μάνδρας Φωτιά Νέα Ζωή Μάνδρας Φωτιά στη Μάνδρα

Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και ήδη από νωρίς το μεσημέρι έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για έξι οικισμούς. Αρχικά εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρι και Αγία Σωτήρα προς Μάνδρα και στη συνέχεια εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση και των οικισμών Νέα Ζωή και Νέος Πόντος.

«Εκκενώστε» – Έκκληση από την Πολιτική Προστασία

Η εκκένωση των σπιτιών γίνεται πόρτα πόρτα, ενώ υπάρχει έκκληση από την Πολιτική Προστασία προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί 112 απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους.

Γίνεται ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο για να τους πείσουν να απομακρυνθούν, αναφέρει η Πολιτική Προστασία. Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Νέας Ζωής Βασίλης Παπανικολάου, έκανε έκκληση για να σπεύσουν εναέρια μέσα στην περιοχή, ενώ υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων ότι δεν υπάρχουν ούτε επίγεια μέσα στο σημείο. «Είμαστε στο έλεος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια τώρα απειλεί τη Μάνδρα και οικισμούς της, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, από τον οικισμό Πανόραμα όπου βρίσκεται με τους συνεργάτες του, προτρέπουν τους κατοίκους να αποχωρήσουν για προληπτικούς λόγους. Όπως λέει, οι φλόγες από τις παρυφές της Μάνδρας, όπου ήταν τα ξημερώματα, «με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου καθώς και του πευκώδους και χορτολιβαδικού χαρακτήρα της βλάστησης πέρασαν το ύψωμα- οικισμό Άγ.Σωτήρα με φορά προς τη Νέα Ζωή και στη συνέχεια προς τη Μάνδρα». Παράλληλα, απευθύνει έκκληση να αποσταλούν άμεσα εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Από την πλευρά του, ο α΄ τοπικός σύμβουλος Μάνδρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου σημείωνε ότι προσωρινά είναι εκτός κινδύνου οι οικισμοί Βίλλια Ερυθρές, και πως η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Μάνδρα-Ελευσίνα. Επίσης αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχει επίγεια πυροσβεστική δύναμη η οποία όμως δεν αρκεί για να ανακόψει την ένταση της πορείας της πυρκαγιάς και τονίζει ότι χρειάζονται απαραιτήτως εναέρια μέσα. Προσθέτει ότι μηχανήματα και φορτηγά με υδροφόρες για την πυρόσβεση έχουν αποσταλεί από την Περιφέρεια, και τους όμορους δήμους, Λιοσίων και Ασπροπύργου, ενώ μαζί με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου επιχειρεί και μεγάλος σύλλογος εθελοντών δασοπυρόσβεσης.

Εκκενώθηκε μοναστήρι στη Μάνδρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ