Φωτιά στην Κέρκυρα: Απεγκλωβισμός 59 ατόμων από την παραλία Νησάκι – Νέα επιχείρηση εκκένωσης στο Μπαρμπάτι

Μαίνεται αυτή την ώρα η φωτιά που καίει το νησί της Κέρκυρας με τις επιχειρήσεις τόσο της κατάσβεσης όσο και της εκκένωσης των οικισμών να βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κέρκυρα: «Βροχή» τα μηνύματα από το 112 – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, νέα εκκένωση τουριστών πραγματοποιείται αυτή την ώρα από την περιοχή Μπαρμάτι στο γήπεδο του Αγίου Μάρκου.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται άνδρες της ΕΛΑΣ αλλά και εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν την βοήθειά τους σε όσους καταφθάνουν.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια – Κάτοικοι αρνούνται να φύγουν

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση εκκένωσης

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 πλωτά 7 ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας κόσμου, 2 ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας κόσμου και 1 Ρκ, ενώ απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άτομα από 1 πλωτό και 2 λάντζες και κατευθύνονται προς το Λιμάνι της Κέρκυρας.

Νέα μηνύματα από το 112

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 11:00 εστάλησαν νέα μηνύματα μέσω του 112 για εκκένωση 12 περιοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον οικισμό Σινιές καίει το πιο επικίνδυνο μέτωπο από την φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή Λούτσες, ενώ υπάρχει ο φόβος η φωτιά να φτάσει προς το Μπαρμπάτι πρόκειται για μία άκρως τουριστική περιοχή στην οποία έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια τουρίστες πριν λίγη ώρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η τόσο η επιχείρηση κατάσβεσης όσο και οι εκκενώσεις των οικισμών.

Τα νέα μηνύματα του 112 για τη φωτιά στην Κέρκυρα έδιναν εντολή εκκένωσης για συνολικά 12 περιοχές και συγκεκριμένα για τις περιοχές Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα, Καβαλλέραινα, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Βιγγλατούρι και Νησάκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ