Φωτιά στην Κέρκυρα: Οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια – Κάτοικοι αρνούνται να φύγουν

Τους οικισμούς Σάντα και Μέγκουλα πλησιάζει η φωτιά, που καίει από το απόγευμα στη βόρεια Κέρκυρα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, κάτοικοι και εθελοντές, δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα η οποία καίει σε μέτωπο χιλιομέτρων.

Πύρινος εφιάλτης σε όλη την χώρα: Μάχη με τις φλόγες σε Ρόδο, Κάρυστο, Αίγιο, Βοιωτία και Κέρκυρα – «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Ο δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό Μέγκουλας, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ανέφερε ότι «είναι μια δύσκολη κατάσταση και η φωτιά στον οικισμό Μέγκουλα έχει φθάσει στα πρώτα σπίτια. Μαζί με την Πολιτική Προστασία και τους κατοίκους οι οποίοι αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επειδή θέλουν να προστατεύσουν τις περιουσίες του, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν μάχη να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς».

Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 5 περιοχών

Εκτός ελέγχου η φωτιά

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfutvnews.gr η φωτιά στο όρος Παντοκράτορας είναι ανεξέλεγκτη και οι εστίες είναι πολλές με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Νωρίτερα δόθηκε εντολή από το 112 για εκκένωση από των περιοχών Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια και Παλιές Σινιές.

Κάτοικοι και τουρίστες οποίοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή ξεκίνησαν να φτάνουν στην Κασσιώπη. Ο δήμος και οι τοπικές αρχές έχουν αναλάβει την σίτιση των ανθρώπων που εκκένωσαν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους και αναζητούν καταλύματα προκειμένου να τους φιλοξενήσουν.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας νοσηλεύεται πυροσβέστης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θιναλίων, ο οποίος λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς. Η μεταφορά του έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ