Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Δύο παιδιά στο “Ιπποκράτειο” με αναπνευστικά προβλήματα – ΒΙΝΤΕΟ από το εσωτερικό του κτιρίου

Πανικός επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, όταν ξέσπασε φωτιά σε κτίριο γραφείων στο κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της Παρασκευής. Συνολικά 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.  

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι οι έξι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. Οι τέσσερις αντιμετωπίζουν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και οι δύο είναι διασωληνωμένοι. Επιπλέον, τρία άτομα έχουν μεταφερθεί με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν ότι στο “Ιπποκράτειο” διακομίστηκαν δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 4 και 12 ετών, με ήπια αναπνευστική δυσχέρεια, ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

φωτιά Θεσσαλονίκη

Οι δύο διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” είναι άνδρες, ηλικίας 20 και 35 ετών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και παρουσίασαν έντονη δύσπνοια. Η κατάστασή τους κρίνεται σταθερή από τους γιατρούς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

φωτιά Θεσσαλονίκη

Όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, λόγω της μεγάλης φωτιά που εκδηλώθηκε στον ακάλυπτο ανάμεσα σε τρία κτίρια στην πλατεία Αριστοτέλους, σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριο Αποστολίδη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν και δύο ειδικά κλιμακοφόρα οχήματα σε περίπτωση που χρειαζόταν να γίνουν απεγκλωβισμοί ατόμων από τα μπαλκόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στον ακάλυπτο μεταξύ τριών κτιρίων, πίσω από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Την προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το πέρασμα της φωτιάς ήταν καταστροφικό, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το thesstoday.gr:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ