Φωτιά στη Ροδόπη: Συνεχίζεται αμείωτα η μάχη με τις αναζωπυρώσεις – «Η πυρκαγιά από τον Έβρο πέρασε στον νομό» – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη σε πολλά μέτωπα δίνουν για τρίτο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ροδόπη, καθώς η φωτιά από τον Έβρο πέρασε τα διοικητικά όρια των δύο νομών και καίει εκτάσεις στην νοτιοανατολική Ροδόπη, την ώρα που μαίνονται πυρκαγιές από την περασμένη Δευτέρα σε άλλες περιοχές βορειοδυτικά της Κομοτηνής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης η φωτιά από τον Έβρο «πέρασε» στο νομό και καίει στα Κασσιτερά και τη Συκορράχη του δήμου ΜαρωνείαςΣαπών και όλη η περιοχή είναι στα πρόθυρα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης . Στην νότια Ροδόπη πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αναζωπύρωση σημειώθηκε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου, όπου, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, η φωτιά κινείται προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής, ωστόσο όπως μεταδίδει το xronos.gr το μέτωπο φαίνεται να περιορίζεται με την κατάσταση να είναι ελεγχόμενη. Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τετάρτης (23/08), εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση, όπως και στα Καισσιτερά. Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Aργά το απόγευμα της Τετάρτης (23/08) εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Ροδόπη. «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Χαμηλό, Βέλκιο, Μεστή απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει η ειδοποίηση.

Σημειώνεται πως αργά το απόγευμα, διεκόπη εκ νέου η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό Κομοτηνής –Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δείτε φωτογραφίες: 

Φωτογραφία: xronos.gr
Φωτογραφία: xronos.gr
Φωτογραφία: xronos.gr
Φωτογραφία: xronos.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ