Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

Όλα τα στοιχεία για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη και τα ταυτόχρονα μέτωπα “δείχνουν” προς εμπρησμό. Στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 μίλησαν ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Βιτζηλαίος.

“Τα ταυτόχρονα μέτωπα ήταν τρία. Ένα μπροστά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, το άλλο δυτικά πάνω από τον οικισμό Λιβίσι και το τρίτο προς το τέρμα της οδού 102 προς Αγία Μαρίνα. Περίπου στις 22:30, ταυτόχρονα και είχε και μποφόρ. Αυτό μάλλον τους έδωσε σε όλους αυτούς τους αληταράδες, εμπρησμός ήταν καταφανέστατα. Δεν ήταν τυχαίο γεγονός” δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Ο κ. Τσίρκας επισήμανε ότι είχαν επιχειρήσει πριν από μία εβδομάδα, πάλι στον Άγιο Εφραίμ, να βάλουν φωτιά. “Ήταν πιο μικρή και περιορίστηκε γρήγορα, γιατί ήταν ελαιόδεντρα” σημείωσε.

“Στη συγκεκριμένη περιοχή και το 2019 είχαμε με διαφορά δύο, τριών ημερών προσπάθεια να καεί. Πιθανολογώ, ότι κάποιο άρρωστο μυαλό να θέλει να καταστρέψει την περιοχή. Είναι και το τελευταίο κομμάτι πρασίνου, ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου που μας έχει μείνει στη Νέα Μάκρη. Προσπαθούσαν να το κάψουν και αυτό” περιέγραψε.

“Στο Λιβίσι υπάρχει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και ευτυχώς είχαμε ελάχιστες ζημιές και εννοείται ότι προστατέψαμε τις ζωές. Είχαμε κάνει και καθαρισμούς πολλούς στη συγκεκριμένη περιοχή” υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη

Φωτιά Νέα Μάκρη
Η φωτιά στη Νέα Μάκρη προκάλεσε ζημιά σε σπίτια

Από την μεριά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Βιτζηλαίος, ανέφερε ότι “για να υπάρξει φωτιά, ένας βασικός λόγος είναι και ο εμπρησμός. Η δολιότητα της πράξης πολλές φορές έχει αποδειχθεί από εμάς, για παράδειγμα στο Μάτι”.

“Τώρα τι γίνεται μετά από τη στιγμή που εμείς κάνουμε τη σύλληψη του εμπρηστή, δεν είναι δικό μας θέμα, είναι της δικαιοσύνης” συμπλήρωσε.

“Σε κάθε χρονική περίοδο, διαφέρουν οι λόγοι. Οι πρακτικοί λόγοι είναι ότι κάποιοι θέλουν να παίξουν, είναι πυρομανείς. Υπάρχουν συμφέροντα, τώρα τι να σας πω, δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό του καθενός που βάζει φωτιά, δεν υπάρχει λογική” είπε ο κ. Βιτζηλαίος.

“11 το βράδυ, 3 πυρκαγιές με δυτικό άνεμο, δεν υπάρχει λογική. Δεν είναι τυχαίο. Να ήταν μία εστία να πω τυχαίο γεγονός. Τρεις διαφορετικές εστίες σε 700 μέτρα; Δεν υπάρχει λογική, κάτι άλλο συμβαίνει…” υπογράμμισε.

Όπως περιέγραψε η ένωση είναι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών για τους εμπρηστές. “Υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας με αυτές τις πράξεις” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ