Πατούλης για φωτιά στη Νέα Μάκρη: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό

Η φωτιά στη Νέα Μάκρη οριοθετήθηκε γρήγορα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έκανε λόγο για εμπρησμό.

“Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες” ανέφερε στο Mega.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή. Ήταν δίπλα στα σπίτια και ο άνεμος ήταν έντονος» πρόσθεσε.

Όπως περιέγραψε ο κ. Πατούλης, δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να συνδράμουν εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί.

“Με τις πρώτες πρωινές ώρες όλοι οι δρόμοι θα ανοίξουν” τόνισε ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση» κατέληξε.

Νέα Μάκρη: Δύσκολη νύχτα από μεγάλη φωτιά

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους λόγω της φωτιάς, η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία ήταν στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη φωτιά

Φωτιά

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μετέβη στη Νέα Μάκρη Αττικής για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νέα Μάκρη: “Έχουν καεί δύο σπίτια” λέει στο enikos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Όπως είπε στο enikos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης από τη μεγάλη φωτιά έχουν καεί δύο σπίτια. “Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε ακόμα, αλλά όπως μάθαμε έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Λιβίσι” τόνισε.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ