Φωτιά στην Λαμία: Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα

Μάχη στην κυριολεξία με τη φωτιά δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο Κάστρο και στον Αφανό Λαμίας, ανάμεσα σε φλεγόμενα δέντρα και καμένα σπίτια, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να τραυματιστούν ελαφριά και να μεταφερθούν στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες ανέτρεξαν σε βοήθεια λόγω ήπιων αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

Ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς επικοινώνησε με το σύνολο του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ζήτησε να βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν στα Επείγοντα και στις Κλινικές

Δραματικές είναι οι στιγμές στην περιοχή του Αφανού, με τη φωτιά να έχει κάψει ήδη μια αποθήκη και πέντε σπίτια, την στιγμή που απειλούνται κι άλλα.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (26/07) στάλθηκε στους κατοίκους της βόρειας Λαμίας μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της πόλης, ενώ νέο μήνυμα ζητά από τους κατοίκους της Μεγάλης Βρύσης, της Αγίας Παρασκευής και Νέας Μαγνησίας να εκκενώσουν προς Στυλίδα.

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook η κα Παναγιώτα Ζερζερβούλη Σταθαρά.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να προστατεύσουν τα σπίτια τους ρίχνοντας νερό στις αυλές καθώς και να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

H φωτιά πέρασε τον δρόμο Λαμίας- Δομοκού και κατευθύνεται προς τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας. Την ίδια στιγμή περιπολικά της αστυνομίας και αυτοκίνητα του δήμου ειδοποιούν τους κατοίκους της Νέας Μαγνησίας που τα σπίτια τους είναι κοντά στην αγροτική περιοχή να τα εκκενώσουν και να απομακρυνθούν. Ήδη έχουν εκκενωθεί έξι αγροικίες με οικόσιτα ζώα, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Στη φωτιά στο Δομοκό, επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη με πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία στους 45 βαθμούς κελσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ