Φωτιά στο Βελεστίνο – Αγοραστός: «Είναι ανθρωπογενής – Ξεκίνησαν 4-5 μέτωπα ταυτόχρονα»

Για την μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας ότι «είναι περίεργο πως ξεκίνησαν 4-5 μέτωπα ταυτόχρονα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι προς τον Βόλο, στη βιομηχανική περιοχή όπου έχει φτάσει η φωτιά. Εκεί έχει δοθεί εντολή εκκένωσης βιομηχανικής περιοχής. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η πυρκαγιά γιατί έχει πάρα πολλά μέτωπα. Είναι περίεργο πως ξεκίνησαν 4-5 μέτωπα ταυτόχρονα. Η φωτιά είναι ανθρωπογενής. Προειδοποιήσαμε για τον λίβα. Ξέφυγε μέσα από οικισμό η φωτιά. Μεγάλη και άνιση η μάχη που δίνεται», είπε ο κ. Αγοραστός.

«Έχουμε πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά αυτή τη στιγμή στο Σέσκλο, στο Βελεστίνο, στη βιομηχανική περιοχή περνάει προς την πάνω πλευρά και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Και είναι ντροπή. Είναι ντροπή που για οποιονδήποτε λόγο, είτε ηθελημένα ή αθέλητα μπαίνουν αυτές οι φωτιές και μάλιστα είναι είναι ντροπή και γιατί δεν τηρούν τη μνήμη των ανθρώπων που πέφτουν, όπως χθες για τους ήρωες αεροπόρους που έχασαν τη ζωή τους οδυνηρά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ανθρώπινα αγαθά».

«Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει! Δεν αγαπάνε το σπίτι τους, τη φύση! Δεν αγαπάνε κανέναν! Οι πυροσβέστες δίνουν μάχες, ένας είναι τραυματισμένος με εγκαύματα. Δεν έχει μάνα και παιδιά; Οι φωτιές δεν μπαίνουν μόνες τους, οι φωτιές είναι ανθρώπινες» είπε αγανακτισμένος ο κ. Αγοραστός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ