Φωτιά στο Βελεστίνο – Μπέος: «Φύγετε, έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην ΕΡΤ απηύθυνε έκκληση από το Βελεστίνο να απομακρυνθούν αμέσως, διότι υπάρχουν κοντά δεξαμενές προπανίου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

«Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά. «Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Καίγεται ο κόσμος, περιουσίες. Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά, φύγετε να σωθείτε!», σημείωσε.

Τα πάντα κατακαίει η φωτιά στο πέρασμά της η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης (26/07) στο Βελεστίνο Μαγνησίας, καθώς σπίτια, καφετέριες, αποθήκες και αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Μεγάλο μέρος των κατοίκων έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, ενώ άλλοι δίνουν μάχες με το πύρινο μέτωπο προκειμένου να περιορίσουν και να απομακρύνουν την πυρκαγιά. Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο, ενώ επιχειρούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια, το πρόσωπο και την πλάτη.

Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Βελεστίνο είναι πλέον ανεξέλεγκτο και κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή και αλλάζουν διαρκώς φορά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, για να μην επεκταθούν οι φλόγες στα εργοστάσια που έχουν εύφλεκτα υλικά.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες.

Πριν από λίγο, εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, για τους κατοίκους των οκισμών ώστε να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλης της Μαγνησίας επιχειρούν στο σημείο. Οι εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα είναι αποκαρδιωτικές.

Μαγνησία φωτιά

Βελεστίνο Μαγνησία φωτιά

Στάχτη έγινε και μία αποθήκη σε ιδιωτική έκταση και ένα αυτοκίνητο που βρίσκονται περίπου πενήντα μέτρα έξω από την κωμόπολη. Οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Βελεστίνο φωτιά

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, η καφετέρια «Εξώστης» κάηκε όταν οι φλόγες την έζωσαν, παρά τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Στο Σέσκλο έχει φτάσει η φωτιά με τους κατοίκους να καλούν σε βοήθεια. «Σέσκλο καιγόμαστε στείλτε βοήθεια επιχειρεί ένα ελικόπτερο μόνο οχήματα δεν βλέπω» το μήνυμα απόγνωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ