Φωτιά στο Βελεστίνο: Μήνυμα από το 112 – Καίγονται σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο Βελεστίνο, προς το Αερινό. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν την φωτιά προς κατοικημένη περιοχή, οι οποίοι φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, αυτή την ώρα υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά πύρινα μέτωπα, ενώ έχει γίνει μερική εκκένωση σε κάποια σπίτια, περιμετρικά του χωριού Βελεστίνο. «Οτιδήποτε υπάρχει από μηχανήματα στο νομό, αυτή τη στιγμή συνδράμουν στο χωριό».

Όπως γράφει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, καίγονται σπίτια στον Άγιο Γεώργιο, ενώ το χωριό εκκενώθηκε, παρότι δεν υπάρχει μήνυμα για εκκένωση. Επίσης, φέρεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες μία κτηνοτροφική μονάδα λίγο έξω από το Βελεστίνο.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα του Δήμου. Έχουν κινητοποιηθεί 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο και 2 ελικόπτερα.

 

Φωτιά βελεστίνο

Φωτιά βελεστίνο

Φωτιά βελεστίνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ