“Φορούσαν μαύρα αυτοί που με χτύπησαν”

“Φορούσαν μαύρα αυτοί που με χτύπησαν”

Επίθεση από τρεις μαυροφορεμένους δράστες, με ομοφοβικά κίνητρα, καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Τάσος Σταφυλίδης, Ελληνοσουηδός πρώην βουλευτής και ο πρώτος ανοιχτά γκέι πολιτικός που εξελέγη στο Σουηδικό Κοινοβούλιο (1998-2006) με το «Αριστερό Κόμμα».

Ο 41χρονος βρισκόταν στην Αθήνα σε διακοπές κατά το Καθολικό Πάσχα και όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τρεις μασκοφόρους, βραδινές ώρες και κατά την επιστροφή του στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον κ. Σταφυλίδη, οι δράστες φώναξαν «παλιόπ…» και έπειτα τον γρονθοκόπησαν.

Oπως περιγράφει ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής, «η πρώτη σκέψη μας ήταν ότι θα μας ληστέψουν. Αλλά δεν ήταν ληστεία. Δεν θα μπορούσαν να ξέρουν ότι είμαστε γκέι αν δεν μας παρακολουθούσαν στην πλατεία, βλέποντάς μας να μιλάμε και να γελάμε».

Σύμφωνα με τον κ. Σταφυλίδη, οι δράστες δεν τον έκλεψαν, δεν του πήραν τίποτα και θεωρεί πως η επίθεση ήταν ομοφοβική.

Oπως αναφέρει η σουηδική εφημερίδα «Afton-bladet», στην οποία μίλησε ο πρώην βουλευτής, «από την έναρξη της κρίσης ένα κύμα ακροδεξιού εξτρεμισμού σάρωσε όλη την Ελλάδα. Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, που απειλεί ανοιχτά τους μετανάστες και τους ομοφυλόφιλους, εκπροσωπείται πλέον στο Κοινοβούλιο».

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα εκτιμά πως ο ίδιος και ο φίλος του έπεσαν θύματα ενός εγκλήματος μίσους και ότι οι άντρες που τους επιτέθηκαν πρέπει να τους είχαν παρακολουθήσει.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ