Φοιτητές απέναντι στα ΜΑΤ στο ΑΠΘ—Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν οι φοιτητές με αφορμή την «πρεμιέρα» που  έκανε ομάδα των έξι ατόμων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), περιπολώντας το τετράγωνο του κτιρίου διοίκησης.

Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τα πρυτανεία και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, η πανεπιστημιακή αστυνομία αναμένεται να ξεκινήσει την περιπολία της εντός του campus του ΑΠΘ στις 08:00.

ΑΠΘ διαμαρτυρία

Σημειώνεται πως σταδιακά θα αυξάνονται τα κλιμάκια που θα περιφρουρούν τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, κλιμάκιο των ΟΠΠΙ εισήλθε εντός του ΑΠΘ και επί μία ώρα πραγματοποιούσε αναγνωριστικές περιπολίες στους χώρους του campus, με επίκεντρο την πρυτανεία του ΑΠΘ.

ΑΠΘ

Μάλιστα, η ομάδα εισήλθε και εντός του κτιρίου διοίκησης, όπου πριν από περίπου ενάμιση μήνα τοποθετήθηκαν και τα μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ), τα οποία ημέρες νωρίτερα έγιναν στόχος επίθεσης αγνώστων.

Φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν σε έκτακτο κάλεσμα εντός του ΑΠΘ, με αφορμή την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, όπου συγκεντρώθηκαν στην πρυτανεία και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την Καμάρα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ