Θεσσαλονίκη: Μεταμεσονύκτια πορεία φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο ΑΠΘ

Διαμαρτυριών συνέχεια στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την πρώτη περιπολία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr φοιτητές μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, πορεία στο κέντρο της πόλης, έχοντας ξεκινήσει από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Νωρίτερα άλλο μπλοκ που επίσης ξεκίνησε από την πρυτανεία, έκανε πορεία μέχρι την Καμάρα.

Για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου μάλιστα, οι φοιτητές καλούν σε κινητοποίηση στην πρυτανεία στις 06.00 το πρωί, κατά των ΟΠΠΙ.

Υπενθυμίζεται πως απόψε έκανε «πρεμιέρα» ομάδα των έξι ατόμων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, περιπολώντας το τετράγωνο του κτιρίου διοίκησης.

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ κλιμάκιο των ΟΠΠΙ εισήλθε εντός του ΑΠΘ και προχώρησε σε αναγνωριστικές περιπολίες στους χώρους του campus, με επίκεντρο την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Μάλιστα, η ομάδα εισήλθε και εντός του κτιρίου διοίκησης, όπου πριν από περίπου ενάμιση μήνα τοποθετήθηκαν και τα μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ), τα οποία ημέρες νωρίτερα έγιναν στόχος επίθεσης αγνώστων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ