Φαράγγι Σαμαριάς: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε το πόδι του

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο 45χρονος τουρίστας που ακρωτηριάστηκε μετά την κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς λόγω του σεισμού 4,9 Ρίχτερ που είχε προηγηθεί στην Κρήτη.

Φαράγγι της Σαμαριάς: ΒΙΝΤΕΟ από τη μεταφορά και διάσωση του τραυματισμένου Ισπανού τουρίστα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, cretapost.gr, ο άτυχος Ισπανός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανιών ενώ όπως αναφέρουν οι γιατροί έχει χάσει πολύ αίμα.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ενώ όπως φαίνεται είναι ακόμα νωρίς για να αρχίσουν οι διαδικασίες της αφύπνισής του.

Σεισμός στα Χανιά: Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Το χρονικό του φρικτού ατυχήματος

Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου όταν ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς.

Σεισμός στα Χανιά: Τραυματίστηκε σοβαρά άνδρας στο Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω πτώσης βράχων

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σημειώθηκε μεγάλος σεισμός έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να καταγράφεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Σούγιας.

Εξαιτίας του σεισμού στο φαράγγι της Σαμαριάς προκλήθηκε κατολίσθηση βράχου, μέρος του οποίου έπεσε πάνω στον 45χρονο Ισπανό με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του, στο σημείο πάνω από το γόνατο.

Άμεσα στήθηκε από τις τοπικές Αρχές μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή.

Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο με τους γιατρούς να μην μπορούν να «σώσουν» το πόδι του.

Ο 45χρονος μετά την επέμβαση, οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ