Φαράγγι Σαμαριάς: «Η άμεση επέμβαση του έσωσε τη ζωή» – Τι λέει η γιατρός που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον Ισπανό τουρίστα

Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του Ισπανού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι του. Σημειώνεται ότι ο 45χρονος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η αγροτική γιατρός τον κράτησε στη ζωή έως ότου φτάσει το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Φαράγγι της Σαμαριάς: ΒΙΝΤΕΟ από τη μεταφορά και διάσωση του τραυματισμένου Ισπανού τουρίστα

Ειδικότερα, η γιατρός μιλώντας στην ΕΡΤ για τις δραματικές στιγμές που βίωσε τόνισε ότι η άμεση παρέμβαση ήταν που έσωσε την ζωή του Ισπανού.

Yπενθυμίζεται ότι ο σεισμός έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε την πτώση βράχων που έπεσαν με ορμή στο πόδι του, προκαλώντας του σοβαρότατα τραύματα. Το ατύχημα συνέβη περίπου στη μέση της διαδρομής.

Σεισμός στα Χανιά: Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Η 32χρονη γιατρός, Δανάη Δημητριάδη, βρισκόταν στη μέση του Φαραγγιού της Σαμαριάς την ώρα του ισχυρού σεισμού και κατά την διαδικασία της ενημέρωσης μέσω των ασυρμάτων, πληροφορήθηκε πως υπήρξε ένας τραυματίας.

«Υπήρχε μια στιγμή κατά την οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο και σκέφτομαι “τι κάνω τώρα; Είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός”. Δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις, να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό. (…) Τον προσεγγίζουμε. Ήταν ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος», ανέφερε η γιατρός.

Σεισμός στα Χανιά: Τραυματίστηκε σοβαρά άνδρας στο Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω πτώσης βράχων

Τέλος, ο άνδρας συνεχίζει να μάχεται για την ζωή του στο Νοσοκομείο των Χανίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ