Ζάκυνθος: Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του εστιατορίου όπου γυναίκα σώθηκε με την τεχνική «χάιμλιχ»

Την δική του μαρτυρία, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για την σωτήρια επέμβαση σερβιτόρου, με λαβή «χάιμλιχ» σε γυναίκα που γευμάτιζε σε εστιατόριο, έδωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Ζάκυνθο, με το περιστατικό να έχει αίσιο τέλος.

«Ήταν μια κανονική βραδιά, όπως κάθε μέρα. Γύρω στις εννέα η ώρα κάνουμε έναν παραδοσιακό χορό και με το που αρχίζουμε τον χορό αντιλαμβανόμαστε την κυρία, η οποία δυσκολευόταν να αναπνεύσει και τον σύζυγό της να την χτυπάει στην πλάτη. Τρέχουμε από πάνω όλοι. Ο Νίκος, πιο ψύχραιμος, πιάνει την κυρία και της κάνει την λαβή χάιμλιχ. Ο Νίκος είναι εξαίρετος συνάδελφος.

Εγώ έτρεξα να χαμηλώσω την μουσική και ταυτόχρονα να ενημερώσω το ΕΚΑΒ, το οποίο, να σημειώσω, δεν χρειάστηκε να επέμβει. Η κυρία μας ευχαρίστησε. Της δώσαμε νερό, μείναμε για λίγο μαζί της και μετά από κάποιο διάστημα η κυρία αποχώρησε με τον σύντροφό της», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων στην εστίαση διατύπωσε στο ίδιο δελτίο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ