Φαίη Μπακογιώργου: «Δικαιώνεται η ψυχή της κόρης μου» – Τι δηλώνει στο enikos.gr ο πατέρας της

Για δικαίωση της ψυχής της κόρης του έκανε λόγος ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου, της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε άγρια από την σπιτονοικοκυρά, την μητέρα και την αδερφή της, στην Κυψέλη.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Δικαιώνεται η ψυχή της κόρης μου. Είμαι συντετριμμένος, γιατί κατηγορείται η άλλη μου κόρη και η πρώην σύζυγός μου. Αναμένω τη Δικαιοσύνη να εκτελέσει το έργο της», ανέφερε ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου. «Οι υποψίες μου και το ένστικτο μου με οδηγούσαν και η αγάπη του παιδιού μου, που χάθηκε, με κρατούσαν όρθιο και ζωντανό… για να βρω ποιοι εμπλέκονται στον θάνατό του. Γνώριζα εξ’ αρχής πως κάτι δεν πήγαινε καλά και πως είχαν κάνει κακό στο παιδί μου!», επισήμανε στο enikos.gr.

«Να μην παραμείνει η ψυχή της Φαίης στα αζήτητα»

Η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου δήλωσε στο enikos.gr: «Όταν μου ανετέθη η υπόθεση της Φαίης από τον πατέρα της και είχα κάποια σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που διεξήγαγε ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν ήμουν πεπεισμένη ότι η Φαίη κακοποιήθηκε συστηματικά εν ζωή. Και πως ήταν ανθρωποκτονία. Δυστυχώς υπήρξε ολιγωρία από την Προανακριτική αρχή και ελλιπής έρευνα με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος αναφορικά με την περισυλλογή και αξιολόγηση ευρημάτων και πειστηρίων. Πάραυτα μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ. Με την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης οι τρεις γυναίκες θα απολογηθούν για κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται. Εμένα με ενδιαφέρει πέρα από το ποινικό μέρος της υπόθεσης, να μην παραμείνει η ψυχή της Φαίης στα αζήτητα».

Το θρίλερ με το μωρό που κυοφορούσε

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, η Φαίη Μπακογιώργου ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2021 είχε μεταβεί στο νοσοκομείο, καθώς γι’ άλλη μια φορά είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τότε διαπιστώθηκε πως ήταν οκτώ μηνών έγκυος. Δύο μήνες μετά, η κοπέλα βρέθηκε νεκρή. Το μωράκι της Φαίης δεν βρέθηκε ποτέ. Οι αστυνομικοί έψαξαν σε νοσοκομεία και δεν βρήκαν πουθενά στοιχεία ότι η 23χρονη είχε πάει σε κάποιο εξ’ αυτών για να γεννήσει.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, όταν ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αξιωματικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα κολαστήριο στην Κυψέλη, όπου διέμενε η άτυχη Φαίη, και εξέτασαν το σπίτι με ένα ειδικό υγρό που εντοπίζει κηλίδες αίματος, ακόμη κι αν ο χώρος έχει καθαριστεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του διαμερίσματος όντως εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Τα βασικά σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί για το μωρό της Φαίης, είναι τα εξής. Είτε η 23χρονη απέβαλε λόγω των ξυλοδαρμών, που υφίστατο από τις κατηγορούμενες, και εκείνες με την σειρά τους «ξεφορτώθηκαν» το έμβρυο για να καλύψουν τα ίχνη τους, είτε η Φαίη γέννησε πρόωρα λόγω των ξυλοδαρμών και στη συνέχεια οι κατηγορούμενες σκότωσαν το παιδάκι και το πέταξαν. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, οι τρεις γυναίκες να «έδωσαν» κάπου το μωράκι, ακόμη και λαμβάνοντας χρήματα.

Η προκαταρκτική έρευνα, που άνοιξε έπειτα από μήνυση του πατέρα, οδήγησε τις αρχές Σεπτεμβρίου στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδελφή).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που χειρίζεται πλέον η 15η ανακρίτρια Παναγιώτα Πάντου υπάρχουν δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και μια προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, η οποία και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση.

Έπειτα από τη μελέτη της δικογραφίας η ανακρίτρια ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, καθώς έκρινε πως οι τρεις κατηγορούμενες είναι ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων, αφού έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, τυλίγοντας το πτώμα και ρίχνοντας το στα σκουπίδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ένταλμα γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ