Φαίη Μπακογιώργου: Την Δευτέρα απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενες για την δολοφονία της – Έλαβαν προθεσμία

Το πρωί της Δευτέρας θα απολογηθούν μετά την προθεσμία που έλαβαν από την ανακρίτρια οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Της Άννας Κανδύλη 

Η προκαταρκτική έρευνα, που άνοιξε έπειτα από μήνυση του πατέρα, οδήγησε τις αρχές Σεπτεμβρίου στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδελφή).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που χειρίζεται πλέον η 15η ανακρίτρια Παναγιωτα Πάντου υπάρχουν δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και μια προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, η οποία και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση.

Έπειτα από τη μελέτη της δικογραφίας η ανακρίτρια ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης καθώς έκρινε πως οι τρεις κατηγορούμενες είναι ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων, αφού έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, τυλίγοντας το πτώμα και ρίχνοντας το στα σκουπίδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ένταλμα γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ