Φαίη Μπακογιώργου: Συγκλονίζει η μαρτυρία γειτόνισσας – «Δεν μπορούσε να μιλήσει από το ξύλο που είχε φάει»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γειτόνων της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη. Η άτυχη 23χρονη που ήταν έγκυος στον 8ο μήνα τελικά αποδείχτηκε ότι δολοφονήθηκε και δεν πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο, όπως αρχικά έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Κατηγορούμενες είναι η μητέρα της, η αδελφή της και η σπιτονοικοκυρά της.

«Βλέπαμε τα παιδιά να κρέμονται από το μπαλκόνι. Καλέσαμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί με εντολή εισαγγελέα μπήκαν στο σπίτι και ρώτησαν την κυρία που φιλοξενούσε την Φαίη πόσα παιδιά υπάρχουν στο διαμέρισμα και εκείνη απάντησε τρία. Ο εισαγγελέας διαπίστωσε ότι ήταν τέσσερα» υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 μια γειτόνισσα και πρόσθεσε:

«Είδα την Φαίη έπειτα από μερικές ημέρες σε χάλια κατάσταση: με κοντό μαλλί, πολύ κουρασμένη, με σημάδια στον λαιμό και αίματα. Την ρώτησα εάν είναι καλά και ίσα που μου κούνησε το κεφάλι. Δεν μπορούσε να μιλήσει η κοπέλα από το ξύλο που είχε φάει. Ήταν πολύ φοβισμένη. Από τότε δεν την ξαναείδα την Φαίη».

Σχετικά με τις κατηγορούμενες, η γειτόνισσα τόνισε ότι «τις έβλεπα καθημερινά. Μια κυρία συνάντησε την αδελφή της μετά τον θάνατο της Φαίης και την ρώτησε πώς είναι και είπε μόνο: «Λυπάμαι γι’ αυτό που έγινε». Ήταν πολύ ψύχραιμες, σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Η μαρτυρική ζωή της στα χέρια της μητέρας, της αδελφής και της σπιτονοικοκυράς

Τον εφιάλτη στα χέρια της μητέρας της, της αδελφής της και της σπιτονοικοκυράς που τους φιλοξενούσε, φαίνεται ότι βίωσε η Φαίη Μπακογιώργου. Οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση θανάτου της Φαίης, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τις τρεις γυναίκες και τις στέλνουν στη δικαιοσύνη, τόσο για την δολοφονία της 23χρονης όσο και την δολοφονία μίας 69χρονης γυναίκας, η οποία διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα με αυτές.

Την υπόθεση εξιχνίασαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βάζοντας τέλος στην αγωνία του πατέρα της Φαίης που αναζητούσε δικαίωση για την κόρη του. Η άτυχη γυναίκα, που ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της, βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα, πριν από δύο χρόνια, έξω από ένα πάρκινγκ που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων από το σπίτι της.

Ειδική ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από έμπειρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, συστάθηκε για την εξιχνίαση της υπόθεσης θανάτου της Φαίης Μπακογιώργου. Οι αστυνομικοί σκιαγράφησαν τα προφίλ των δύο θυμάτων και τον κύκλο επαφών τους, ενώ χαρτογράφησαν τις τελευταίες κινήσεις τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί έλαβαν πλήθος από μαρτυρικές καταθέσεις, που αποκάλυψαν τα όσα φριχτά βίωνε η άτυχη Φαίη στα χέρια της μητέρας, της αδελφής της και της σπιτονοικοκυράς που τις φιλοξενούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η 57χρονη σπιτονοικοκυρά φιλοξενούσε στο διαμέρισμα της, στην Κυψέλη, την Φαίη Μπακογιώργου με τα ανήλικα παιδιά της, την αδελφή της Φαίης με το ανήλικο παιδί της και την 69χρονη ηλικιωμένη γυναίκα.

Την ξυλοκοπούσαν, την ανάγκαζαν να επαιτεί και να εκδίδεται

Όπως προέκυψε από τις πολύωρες και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις των μαρτύρων που διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και μαρτύρων που εργάζονταν σε
καταστήματα κοντά στην πολυκατοικία, προέκυψε ότι, η σπιτονοικοκυρά και η αδελφή της Φαίης κακοποιούσαν την 23χρονη γυναίκα, ξυλοκοπώντας την, απειλώντας την και χρησιμοποιώντας προσβολές σε βάρος της, ενώ την εξανάγκαζαν να επαιτεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν την υποχρέωναν να επαιτεί, την συνόδευαν είτε η αδελφή της είτε η σπιτονοικοκυρά. Ο εφιάλτης όμως, δεν τελείωνε εκεί. Η σπιτονοικοκυρά φέρεται να εξέδιδε την Φαίη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένοικος της πολυκατοικίας, δήλωσε πως έχει ακούσει την σπιτονοικοκυρά να χτυπάει και τα ανήλικα παιδιά της 23χρονης, χρησιμοποιώντας ξύλινο αντικείμενο.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η 59χρονη μητέρα της Φαίης Μπακογιώργου ήταν παρούσα στα γεγονότα αυτά και δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να εμποδίσει τις εγκληματικές πράξεις σε βάρος της κόρης της.

Η δολοφονία της 69χρονης

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο θύμα τους, την 69χρονη γυναίκα που ζούσε στο ίδιο σπίτι, φέρεται να ήταν και εκείνη θύμα της σπιτονοικοκυράς, η οποία την κακοποιούσε και την εξανάγκαζε να επαιτεί, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας. Επιπλέον, η 57χρονη την ωθούσε σε διερχόμενα οχήματα, προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της.

Ο θάνατος της 69χρονης βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό στις 14 Μαίου 2021, ενώ τις πληροφορίες προς την γιατρό παρείχε η μητέρα της Φαίης. Υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι 69χρονη έπασχε από διάφορες παθολογικές ασθένειες και ο θάνατος της επήλθε εξαιτίας αυτών, σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Ωστόσο, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας είχε επέλθει στο διαμέρισμα όπου διέμεναν όλες μαζί, στην Κυψέλη.

Σε βάρος των τριών γυναικών που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η 57χρονη σπιτονοικοκυρά κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή της κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η αδελφή της Φαίης, που σήμερα είναι 23 ετών, κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και ανθρωποκτονία με δόλο. Η μητέρα της Φαίης κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Κυψέλης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Αύριο το πρωί θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 9 Οκτωβρίου 2021, η μητέρα της Φαίης μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης και δήλωσε την εξαφάνιση της 23χρονης κόρης της. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι στις 8 το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, η Φαίη αποχώρησε από το σπίτι όπου διέμεναν, στην Κυψέλη. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 8 Οκτωβρίου 2021, εντοπίστηκε ένα πτώμα, που ήταν τυλιγμένο μέσα σε κουβέρτα, σε πεζοδρόμιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους. Δεν υπήρχαν προσωπικά αντικείμενα κι έτσι το πτώμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Την προανάκριση για το πτώμα αγνώστων στοιχείων ανέλαβε αρχικά το Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος, ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε το «πνευμονικό οίδημα» και οι «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις». Από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψαν μεταξύ άλλων, τα περιγραφικά στοιχεία του πτώματος και από την έρευνα προέκυψε ότι το πτώμα ανήκει στην Φαίη Μπακογιώργου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ