Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Μάκρη και ληστεία στα Σπάτα – Τους κακοποιούς «πρόδωσαν» οι κάμερες και… τα γυαλιά οράσεως

Υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας στη Νέα Μάκρη αλλά και ληστείας σε βενζινάδικο στα Σπάτα, με δύο δράστες, εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που προχώρησαν στη σύλληψη του ενός κακοποιού, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου (9/9), όταν ο Έλληνας και ο Αλβανός συνεργός του μετέβησαν έξω από ένα περίπτερο που βρίσκεται επί της Λ. Ποσειδώνος, κοντά στο λιμάνι της Νέας Μάκρης. Αφού διαπληκτίστηκαν με τον φύλακα του λιμανιού αποχώρησαν από το σημείο, αλλά επανήλθαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τότε, ο Έλληνας δράστης χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι πυροβόλησε μία φορά σε βάρος του φύλακα, χωρίς να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα, όπου τον περίμενε ο αλλοδαπός συνεργός του, και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης διαπληκτίστηκε με τον φύλακα, εκτιμώντας λανθασμένα ότι πρόκειται για τον υπεύθυνο του περιπτέρου, με τον οποίο είχε λογομαχήσει στο παρελθόν. Από μαρτυρίες γειτόνων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την μηχανή των δραστών, ενώ από κάμερες ασφαλείας της περιοχής καταγράφηκαν τα χαρακτηριστικά και τα ρούχα του δράστη. Σημειώνεται πως από το σημείο των πυροβολισμών περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν ένας κάλυκας και ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως γνωστής μάρκας, τα οποία προφανώς έπεσαν από τον δράστη την ώρα που διέφευγε από το σημείο.

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωινό της 10ης Σεπτεμβρίου 2023, οι δύο δράστες χρησιμοποιώντας την ίδια μοτοσικλέτα μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που βρίσκεται επί της οδού Δημάρχου Χρήστου Μπέκα, στα Σπάτα, όπου με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον υπεύθυνο και τους εξανάγκασαν να τους παραδώσει το ποσό των 390 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν ξανά στη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή.

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου, καταγράφηκαν οι κινήσεις, τα χαρακτηριστικά αλλά και τα ρούχα του δράστη της ληστείας (μαύρα αθλητικά παπούτσια, καρό πουκάμισο,
τζιν παντελόνι) και τα οποία ταυτίζονται με την ενδυμασία που έφερε ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του φύλακα του λιμανιού της Νέας Μάκρης, λίγες ώρες νωρίτερα.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Μάκρη με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα συνελήφθη ο Έλληνας δράστης, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα πιστόλι. Μάλιστα, είχε κρύψει το όπλο στο εσώρουχό του, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Πάνω του, έφερε επίσης γεμιστήρα με 6 φυσίγγια, τσαντάκι που περιείχε κουτί με 32 φυσίγγια, σιδερογροθιά, ένα κινητό τηλέφωνο, 50 ευρώ, 4 δολάρια Η.Π.Α. και 62 LEI Ρουμανίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Αλβανού κακοποιού βρέθηκε και κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα. Ο ίδιος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και πρόλαβε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, ληστεία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο Έλληνας συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξιχνιάστηκαν διαδοχικές υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας, που διαπράχθηκαν από -2- άτομα, την 10/09/2023 σε Νέα Μάκρη και Σπάτα Αττικής.

Πρόκειται για ημεδαπό και αλλοδαπό, από τους οποίους, ο ημεδαπός συνελήφθη μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Νέα Μάκρη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, ληστεία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι πρώτες πρωινές ώρες της 10/09/2023, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, μετέβησαν σε περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου ο ημεδαπός χρησιμοποιώντας πιστόλι πυροβόλησε σε βάρος ατόμου που βρισκόταν στο σημείο χωρίς να τον τραυματίσει.

Ακολούθως, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (10/09/2023) χρησιμοποιώντας την ίδια μοτοσικλέτα μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα Αττικής, όπου με την απειλή πιστολιού εξανάγκασαν το διαχειριστή της επιχείρησης να τους παραδώσει το ποσό των -390- ευρώ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και σε επακόλουθη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 10/09/2023, το μεσημέρι στη Νέα Μάκρη με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα συνελήφθη ο ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε.

Επιπλέον, από τη σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρα με -6-φυσίγγια, τσαντάκι που περιείχε κουτί με 32 φυσίγγια, σιδερογροθιά, κινητό τηλέφωνο, καθώς και -50- ευρώ, -4- δολάρια Η.Π.Α. και -62- LEI Ρουμανίας.

Περαιτέρω, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ