Έβρος: Τρία αυτοκίνητα διακινητών στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού – Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας τις επικίνδυνες πρακτικές των διακινητών στην Εγνατία Οδό. Τα τελευταία 24ωρα, παρατηρείται σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, με τη χαμηλή στάθμη του νερού στον Έβρο και τις καλές καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο, να θέτουν τις ελληνικές Αρχές σε αυξημένη ετοιμότητα.

Από την πρώτη Ιουνίου μέχρι σήμερα έχουν περάσει 2.428 μετανάστες από τον Έβρο, ενώ μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έχουν γίνει πάνω από 200 συλλήψεις διακινητών. «Είμαστε σε εγρήγορση», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος μετέβη στη Χίο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινούνται τρία ΙΧ αυτοκίνητα, μέσα στα οποία υπάρχουν διακινητές. Μάλιστα αναπτύσσουν ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού. Τα οχήματα μπήκαν από τον κόμβο της Μέστης και κατευθύνονται προς την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να ξεφύγουν από το μπλόκο των αστυνομικών.

Διπλάσιος αριθμός μεταναστών σε σχέση με πέρυσι πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο. Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου εισήλθαν από το ποτάμι 372 μετανάστες έναντι 173 το ίδιο διάστημα πέρυσι με την χαμηλή στάθμη του ποταμού να ευνοεί τους διακινητές να προχωρούν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από την πρώτη Ιουνίου μέχρι σήμερα έχουν περάσει 2.428 μετανάστες από τον Έβρο στην χώρα μας, έναντι 1430 την αντίστοιχη περίοδο του ’22.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Χίο .

«Το μεταναστευτικό είναι ένα δυναμικό φαινόμενο το οποίο διαρκώς εξελίσσεται. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση… Έχουμε αύξηση, όπως είχαμε και πέρσι αύξηση σε σχέση με πρόπερσι από τα πολύ χαμηλά που είχαμε το ’21 λόγω και του κορονοϊού. Είναι καλοκαίρι, ευνοούν οι καιρικές συνθήκες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καιρίδης.

Καθημερινές είναι οι συλλήψεις διακινητών. Στον Έβρο από την πρώτη Ιουνίου έως σήμερα 7 Αυγούστου έχουν γίνει 209 συλλήψεις διακινητών σε επικίνδυνες συνθήκες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο της περασμένης Τρίτης, αυτοκίνητο κινείται ανάποδα στην Εγνατία Οδό και περνάει με μεγάλη ταχύτητα ξυστά από το περιπολικό όχημα που του έχει στήσει μπλόκο. Μετέφερε μετανάστες και μόλις εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές έκανε αναστροφή πάνω και κινήθηκε ανάποδα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης για να ξεφύγει. Το περιπολικό κάθετα στον δρόμο και οι αστυνομικοί με νοήματα προσπαθούσαν να σταματήσουν τον οδηγό ο οποίος δεν έκοψε ταχύτητα και έφυγε.

Τους τελευταίους 4 μήνες κατά την διάρκεια καταδίωξης, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, που κυνηγούν τους διακινητές και επιχειρούν στον δρόμο ζητούν τα κατάλληλα μέσα για να ακινητοποιούν με ασφαλή τρόπο τα οχήματα των διακινητών.

«Είτε καρφιά είτε αλυσίδες, να τα χρησιμοποιούμε στο εθνικό οδικό δίκτυο και στην Εγνατία οδό για να τους ακινητοποιούμε και να αποφεύγουμε τα τροχαία» τόνισε ο ΓΓ συνοριοφυλάκων Έβρου, Δημήτρης Δερβεντλής.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αύριο θα επισκεφθεί την δομή μεταναστών στην Λέσβο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ