Επίθεση με βιτριόλι: Το θρίλερ με το tracker που παρακολουθούσε την Ιωάννα και η απάντηση της “ύποπτης”

Σημαντικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, η γυναίκα που έχει μπει στο “κάδρο” των ερευνών ως πιθανή συνεργός της κατηγορούμενης, φέρεται να είχε καταχωρημένο στο κινητό της το tracker της δράστιδος, από το οποίο δεχόταν και λάμβανε συνεχώς για την ακριβή τοποθεσία της Ιωάννας.

Αυτό ανέφερε ο ένας εκ των δικηγόρων του θύματος, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή διαδικασία στο δικαστήριο, που εκδικάζει την πολύκροτη υπόθεση. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Οκτωβρίου, όταν και η δίκη θα ξεκινήσει και πάλι με την απολογία της κατηγορουμένης Έφης Κακαράντζουλα.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είχε υποστηρίξει η μάρτυρας-κλειδί

Η μάρτυρας-κλειδί, φίλη της κατηγορούμενης, είχε μιλήσει για πρώτη φορά στις 5 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε την 36χρονη Έφη ως πελάτισσα.

“Με τα όσα έχουν ακουστεί έχω ταλαιπωρηθεί και προσβληθεί καθώς δεν εμπλέκομαι καθόλου στη συγκεκριμένη υπόθεση” είχε πει η φερόμενη φίλη της κατηγορούμενης, η οποία λίγο καιρό μετά τη σύλληψη της δράστιδας, κλήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να ελέγξουν τη σχέση της με τη γυναίκα που λίγο αργότερα ομολόγησε το έγκλημα.

“Όταν με κάλεσαν οι αστυνομικές Αρχές έδωσα αμέσως κατάθεση για όλα όσα γνώριζα για την κατηγορούμενη. Ουδέποτε κλήθηκα από δικαστήριο έως και σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, όπου και όταν μου ζητηθεί θα είμαι εκεί να πω ό,τι γνωρίζω” είχε δηλώσει.

δίκη βιτριόλι κατηγορούμενη

Η συγκεκριμένη γυναίκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Το ίδιο υποστηρίζει και σήμερα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Αρνείται ότι στο κινητό της είχε αποθηκευμένο τον αριθμό του gps tracker, που είχε τοποθετήσει η δράστις στο αυτοκίνητο του θύματος και επιμένει ότι με την κατηγορούμενη είχαν μόνο πελατειακές σχέσεις, καθώς περιποιούνταν τα νύχια της 36χρονης.

Η δικηγόρος της φίλης της κατηγορούμενης, Ν. Χονδρογιάνη, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό: “Η κατηγορούμενη απλά τυγχάνει πελάτισσά της και μέσα στα πλαίσια αυτής της πελατειακής σχέσης μπορεί να έγιναν κάποιες συζητήσεις, τελείως αδιάφορες με την υπό κρίση υπόθεση. Και πραγματικά αισθάνεται την ανάγκη, αν κληθεί θέλει να τα πει αυτά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στα κινητά της εκτός από τον αριθμό του gps tracker φέρονται να έχουν βρεθεί δεκάδες κλήσεις από την κατηγορούμενη, πριν και μετά την επίθεση. Υπενθυμίζεται ότι δεύτερο πρόσωπο “κλειδί” που ερευνήθηκε από τις Αρχές ως ύποπτος για συνέργεια και ο πρώην σύντροφός της, από τον οποίο όπως παραδέχτηκε μέσω δικηγόρου, η Έφη είχε ζητήσει βοήθεια για να παρακολουθεί την Ιωάννα.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της Ιωάννας

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “η σημερινή μέρα προσέφερε ένα συγκλονιστικό στοιχείο στην όλη διαδικασία. Στη γυναίκα που ερευνάται ως συνεργός για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας προέκυψε ότι είχε καταχωρημένο στο κινητό της το tracker της δράστιδος, από το οποίο δεχόταν και λάμβανε συνεχώς την τοποθεσία της Ιωάννας. Θα αξιολογηθεί κατά την πορεία και η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της”.

Από την πλευρά του, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι “στη σημερινή δικάσιμο εξετάστηκαν δύο μάρτυρες ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, είπε πράγματα που αφορούν την ψυχολογία της και το τι συνέβη σε αυτό το κορίτσι μετά την επίθεση και η κυρία Αννίτα Ναθαναήλ η οποία είναι φίλη της και αναφέρθηκε σε περιστατικά που γνωρίζει. Από την επίσκεψη σε διάφορους γιατρούς και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα με όποιον γιατρό και να μιλήσαμε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου τους είπε ότι το βιτριόλι είναι ένα θειϊκό οξύ που σκοτώνει” και πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία από τα έγγραφα που προσκομίσαμε ότι το βιτριόλι σκοτώνει”.

“Μιλάμε για ένα όπλο, είναι στις εκρηκτικές ύλες, και πραγματικά δεν μπορώ να ακούω ότι μπορεί να μιλάμε για σκοπούμενη βλάβη. Εδώ μιλάμε για μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν πεθάνει ανά τον κόσμο εξαιτίας επιθέσεων με βιτριόλι. Προσκομίσαμε λοιπόν και πάρα πολλές αποφάσεις και στοιχεία από υποθέσεις που έχουν συμβεί στο εξωτερικό και τα θύματα πέθαναν έπειτα από επίθεση με βιτριόλι” πρόσθεσε.

βιτριόλι ιωάννα παλιοσπύρου

Σχετικά με την επιλογή της κατηγορούμενης να μην παραστεί στη σημερινή διαδικασία, σχολίασε: “Δεν μπορώ να την κρίνω προφανώς θα πληροφορήθηκε ότι η διαδικασία μπορεί να είναι σύντομη, όπως και ήταν, και να μην ήθελε να απολογηθεί σήμερα. Θα περιμένουμε να δούμε αν στην επόμενη δικάσιμο θα προσέλθει να απολογηθεί”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μαρτυρία ξαδέρφης της κατηγορουμένης, “η οποία πραγματικά δεν είχε κάποια γνώση για τίποτα πέραν του ότι κάποια στιγμή μετά το περιστατικό το συζήτησε με την κατηγορούμενη. Της έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που θεωρούσε φρικτό το ότι πήγε κάποιος να σκοτώσει την Ιωάννα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν αυτή. Αυτό νομίζω είναι τροφή για να αντιληφθούμε για τι άνθρωπο μιλάμε” σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ