Επίθεση με βιτριόλι: “Η κατηγορούμενη έπεσε σε αντιφάσεις” – Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που σήμερα συνεχίζει με την πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για την 37χρονη κατηγορούμενη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου εκτίμησε πως δεν θα βγει σήμερα η απόφαση.

“Εμείς από τη δική μας την πλευρά έχουμε αποδείξει θεωρώ πλήρως στο δικαστήριο ότι πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η άλλη πλευρά προσπαθεί να πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους ότι πρόκειται για βαριά σκοπούμενη βλάβη” ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

“Η κατηγορούμενη έπεσε σε πάρα πολλές αντιφάσεις στην απολογία της. Έχει πει τόσο διαφορετικά πράγματα που όποιος ήταν μέσα στην αίθουσα και ειδικά οι δικαστές και οι ένορκοι το έχουν αντιληφθεί” τόνισε ο Απόστολος Λύτρας.

Σχετικά με την οδό Γερανίου απ’ όπου ισχυρίζεται ότι προμηθεύτηκε το βιτριόλι η 37χρονη κατηγορούμενη, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου δήλωσε πως εκεί δεν έχει βρεθεί μαγαζί που να πουλάει το καυστικό υγρό.

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την κατηγορούμενη

Έπειτα από πέντε συνεδριάσεις η υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην κοινή γνώμη και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης της Ιωάννας πλέον από σήμερα μετρά αντίστροφα για την ετυμηγορία των δικαστών οι οποίοι σε πολλές φάσεις της δίκης έδειξαν να ταράζονται από όσα υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται το θύμα της επίθεσης.

Με ομολογημένη την πράξη σε βάρος της Ιωάννας, η κατηγορούμενη και η υπεράσπισή της αναμένουν σήμερα να ακούσουν από τον Εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη μία πρόταση ενοχής .

Ζητούμενο ωστόσο είναι αν ο Εισαγγελέας θα καταλήξει με το “ζητώ να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση όπως εισάγεται” ή αν θα αποδεχθεί πως η 37χρονη Έφη θα πρέπει να έχει ευνοϊκότερο χαρακτηρισμό της πράξης της ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ζητά η ίδια.

Πριν από λίγες ημέρες με αφορμή αίτημα για την κλήση μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας να μην γίνει δεκτό αυτό που ζήτησαν οι συνήγοροι της Ιωάννας, είπε: “Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα.

Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού” δίνοντας με την φράση του το πραγματικό διακύβευμα της υπόθεσης .

βιτριόλι-Ιωάννα Παλιοσπύρου

Αν το δικαστήριο κηρύξει ένοχη την Έφη όπως εισάγεται , η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι αυτή των 15 ετών κάθειρξης, ενώ αν γίνει δεκτή η θέση της υπεράσπισης για μετατροπή σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τότε το ανώτατο όριο ποινής είναι τα 10 έτη.

Κατά την απολογία της 37χρονης, που επανέλαβε πολλές φορές πως δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, ο Εισαγγελέας υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στην κατηγορουμένη με κάποιες από αυτές ίσως καθοριστικής σημασίας: “Γιατί δεν της το ρίξατε τα πόδια;” την ρώτησε για να λάβει την απάντηση πως “δεν σημάδεψα στα πόδια..”.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν αυτός που ρώτησε ευθέως την κατηγορουμένη για το κίνητρο της καθώς η απολογούμενη αναφερόταν στην “εμμονή της” με την Ιωάννα όταν πιθανολόγησε πως ο 40χρονος επιδιώκει σχέσεις με το θύμα. “Θέλατε να μην είναι πια όμορφη η Ιωάννα;” της είπε ο Εισαγγελέας για να λάβει απάντηση πως ήθελε να την πονέσει.

Όπως εκτιμάται η απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να αναμένεται σε επόμενη συνεδρίαση καθώς μετά την εισαγγελική πρόταση ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.