Επέστρεψαν στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η σύντροφός του που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία

Ο αστυνομικός και η σύντροφός του, που είχαν συλληφθεί στην Ανδριανούπολη, επέστρεψαν στη χώρα μας. Όπως είναι γνωστό οι δύο Έλληνες βρέθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή χωρίς να το αντιληφθούν, με συνέπεια να συλληφθούν από τις τουρκικές Αρχές.

Το τουρκικό δικαστήριο τους επέβαλε πρόστιμο που μαζί με τα δικαστικά έξοδα ανέρχεται σε περίπου 50.000 τουρκικές λίρες. Δηλαδή, περίπου 3.500 ευρώ.

Ο Έλληνας αστυνομικός από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι βρέθηκε στην απαγορευμένη περιοχή από λάθος του Gps του αυτοκινήτου του.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα haberler.com, ο αστυνομικός στην κατάθεσή του υποστήριξε τα εξής:

«Ήρθαμε από την Ελλάδα στις 5 Δεκεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας, μαζί με την κοπέλα μου, την Αθηνά περνώντας τη συνοριακή πύλη Pazarkule προκειμένου να κάνουμε ψώνια και βόλτα. Ο σκοπός της επίσκεψης στην Αδριανούπολη ήταν να κάνουμε ψώνια με την κοπέλα μου. Αφού ήρθαμε στο κέντρο της Αδριανούπολης, καθίσαμε σε ένα καφέ για λίγο και μετά πήγαμε σε ένα εμπορικό κέντρο γύρω στις 16.30 και φάγαμε. Φύγαμε από το εμπορικό κέντρο όταν άρχισε να νυχτώνει».

Ο αστυνομικός δήλωσε ακόμη ότι δεν μπήκαν εσκεμμένα στη στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, αλλά οδηγήθηκαν εκεί λόγω του GPS.

«Επρόκειτο να επιστρέψουμε στην Ελλάδα γιατί είχε βραδιάσει και ξεκινήσαμε ενεργοποιώντας το GPS. Το μέρος όπου εργάζομαι και μένω είναι πιο κοντά στη συνοριακή πύλη των Ιψάλων και επρόκειτο να βγούμε από εκεί. Επομένως, πληκτρολογώντας τον προορισμό, πήραμε τον δρόμο προς την Κεσσάνη. Συνεχίσαμε όπως μας πήγαινε το GPS. Έπειτα από λίγο σκοτείνιασε πολύ. Περπατούσαμε σε χωματόδρομο, όταν εμφανίστηκαν μπροστά μου οι στρατιώτες και μας σταμάτησαν και ζήτησαν από εμένα και την κοπέλα μου διαβατήρια.

Μας κατέβασαν από το αυτοκίνητο. Μας έδειξαν την κόκκινη πινακίδα και μου είπαν ότι ήμασταν μια στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη. Αλλά επειδή εγώ δεν είδα οποιαδήποτε πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και επειδή αυτή που μου δείξανε ήταν μακριά, δεν πιστεύω πως εισήλθαμε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, καθώς μας σταμάτησαν πριν την πινακίδα».

Σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν στο στικάκι μνήμης που έφερε πάνω του, ο αστυνομικός είπε:

«Στη μνήμη έχω ιδιωτικό αρχείο με φωτογραφίες. Είναι υλικό με προσωπικό περιεχόμενο και θα φανεί από την εξέταση πως δεν υπάρχει κανένα μεμπτό στοιχείο».

Τι υποστήριξε η σύντροφος του αστυνομικού
Από την πλευρά της, η σύντροφος του Έλληνα αστυνομικού ανέφερε πως εργάζεται ως γραμματέας. Σύμφωνα με την ίδια, μετέβησαν στην Αδριανούπολη για βόλτα και διασκέδαση.

«Σκοπός της άφιξης μου στην Αδριανούπολη μαζί με τον φίλο μου, ήταν να κάνουμε βόλτα και να διασκεδάσουμε, δεν υπήρχε άλλος σκοπός. Λόγω λανθασμένης πλοήγησης φτάσαμε στα σύνορα και μέχρι που μας σταμάτησαν οι στρατιώτες δεν είδαμε κανένα σημάδι ή πινακίδα. Άλλωστε ήταν σκοτεινά. Δεν είχαμε σκοπό διάπραξης εγκλήματος».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.