Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: “Ήξερα ότι την έδερνε, ερχόταν μελανιασμένη”, λέει η μητέρα της 29χρονης

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Η 29χρονη Τζεβριέ Εδινερλί, μητέρα τριών παιδιών, έχασε τη ζωή της έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον σύζυγό της.

Η γυναίκα μετέβη σοβαρά τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στις 5 Δεκεμβρίου, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της και υποβλήθηκε συνολικά σε τέσσερα χειρουργεία. Επειδή, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική και στον κορονοϊό, νοσηλεύτηκε στην εντατική των κρουσμάτων. Χθες βράδυ άφησε την τελευταία της πνοή, με τον σύζυγό της να επιμένει ότι η γυναίκα του χτύπησε, πέφτοντας από τις σκάλες.

Σήμερα το πρωί, η δικηγόρος του 32χρονου επικοινώνησε με την αστυνομία και ενημέρωσε ότι ο ίδιος βρίσκεται στο σπίτι του και προτίθεται να παραδοθεί. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι, τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο Τμήμα.

“Ερχόταν μελανιασμένη”, λέει η μητέρα της 29χρονης

Σε ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, φιλοξενούνται δηλώσεις των γονιών της 29χρονης γυναίκας. Η μητέρα παραδέχεται ότι υποπτευόταν ότι ο σύζυγός της την χτυπούσε, ποτέ όμως δεν το είχε η ίδια παραδεχτεί σε εκείνην. “Ήξερα γιατί, ερχόταν μελανιασμένη”. Της έλεγα ‘τι έγινε κόρη μου;’ και μου απαντούσε: ‘χτύπησα στην πόρτα, χτύπησα κάπου αλλού'”, λέει η μητέρα.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, ερωτηθείσα αν ήξερε ότι ο σύζυγος χτυπούσε την κόρη της της, η μητέρα ανέφερε: “ήξερα, κατάλαβα ότι την χτυπούσε. Το κατάλαβα, το νιώθαμε. Προσπαθήσαμε να την πάρουμε πολλές φορές, αλλά δεν με άκουγε. Της έλεγα να χωρίσει όταν είχαν κάνει το πρώτο παιδί, ότι έκανε ένα λάθος που κλέφτηκε… Φοβόταν να πάρει το παιδί”.

Ο πατέρας της 29χρονης: Είχα 4 χρόνια να την δω – Μας έλεγε ότι είναι καλά

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο πατέρας της μητέρας τριών μικρών παιδιών. “Είναι πολύ δύσκολο, δεν μπορώ να συνέλθω, δεν μπορώ να ησυχάσω” λέει αρχικά και αποκαλύπτει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν είχε καμία επαφή με την κόρη του καθώς δεν το επέτρεπε ο γαμπρός του. “Έχω 4 χρόνια να δω την κόρη μου γιατί δεν την άφηνε να μιλήσουμε, δεν την άφηνε να ‘ρθει σε μας”.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, ο πατέρας ερωτήθηκε εάν είχε καταλάβει ότι η κόρη του ήταν θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της. “Δεν μας πήγε καθόλου το μυαλό μας (ότι κάτι άσχημο θα συμβεί). Θα την έπαιρνα. Όσες φορές ερχόταν παλιά, μας έλεγε ότι είναι καλά, τίποτε άλλο παραπάνω”. Σε ερώτηση γιατί δεν απευθύνθηκε στον σύζυγο, όταν εκείνος δεν της επέτρεπε να δει την οικογένειά της, ο πατέρας απάντησε ότι δεν τον άφηνε η κόρη του.

Οι αδελφές της 29χρονης: Ακουγόταν ότι την χτυπούσε

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο 10 χρόνια. Κλέφτηκαν από έρωτα, λένε οι συγγενείς, όμως από τότε η 29χρονη έκοψε κάθε επαφή με την οικογένειά της, γιατί αυτό της επέβαλε ο άντρας της να κάνει. Στο Mega μίλησαν και οι αδελφές της: “Ακουγόταν ότι την χτυπούσε, δεν την άφηνε να μιλήσει στο τηλέφωνο, δεν είχε καν τηλέφωνο”.

“Στο νοσοκομείο υπάρχουν οι ειδικοί, τα βρήκανε όλα. Είχε χτυπήματα, το ένα… το άλλο. Τώρα πρέπει να τον έχουν συλλάβει από ό,τι ακούμε. Γύρναγε από εδώ από εκεί, πριν από λίγο μας είπανε ότι τον συνέλαβαν. Μακάρι να υπάρξει δικαιοσύνη αν το έχει κάνει αυτός έτσι. Μακάρι να υπάρχει δικαιοσύνη παραδειγματική και να αλλάξουνε λίγο οι κανόνες να υπάρχει αυστηρή τιμωρία γι’ αυτούς τους ανθρώπους”, λέει ξάδερφος του θύματος.

Τι ισχυρίζεται ο 32χρονος

“Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός με την σύζυγο, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχαν εκατέρωθεν χτυπήματα. Δυστυχώς, προφανώς, κάποια από αυτά, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι η κοπέλα έπασχε από Covid, απέβησαν μοιραία για την κοπέλα. Δεν είχε καμία πρόθεση, βέβαια, να την σκοτώσει, ούτε καν το είχε στο μυαλό του. Είναι συντετριμμένος από τον θάνατό της”, λέει η Βασιλική Μαρινάκη, δικηγόρος 32χρονου.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον 32χρονο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα το πρωί.

“Φως” στην αιτία θανάτου της 29χρονης αναμένεται να ρίξει η εξέταση του ιατροδικαστή. Ωστόσο, η νεκροτομή της σορού θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας λόγω του πρωτοκόλλου ασφαλείας για τις περιπτώσεις ασθενών με κορονοϊό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ