Επεισόδια στου Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού – Δίνει μάχη για την ζωή του

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έγιναν στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του ποδιού του αστυνομικού, που επλήγη σφοδρά από την φωτοβολίδα. Ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να δίνει μάχη, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης (12/12) από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας επισημαίνεται ότι έγινε ακρωτηριασμός του ποδιού του αστυνομικού, «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού» και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές και σοβαρή επιδείνωση της κατάστασής του.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

«Η φωτοβολίδα δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρες»

Ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς, ο 18χρονος φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς του είχε δώσει τη ναυτική φωτοβολίδα, προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Την αγωνία και τις προσπάθειες των ανδρών των ΜΑΤ να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια στου Ρέντη όταν η ναυτική φωτοβολίδα τον έπληξε στον μηρό, περιέγραψε συνάδελφός του. Όπως είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου».

Ο συνάδελφος του αστυνομικού περιέγραψε στην ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές του φρικτού τραυματισμού του 31χρονου από τους χούλιγκαν.

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του έριξαν , ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με τη ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός.

Στη συνέχεια, περιέγραψε καρέ καρέ τις προσπάθειες των συναδέλφων του να σώσουν τον 31χρονο μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όλα αυτά τη στιγμή που γύρω τους έπεφταν αναρίθμητες μολότοφ και φωτοβολίδες.

«Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Ο αστυνομικός συνέχισε περιγράφοντας ότι οι προσπάθειες των συναδέλφων του να βοηθήσουν τον 31χρονο, εκτυλίσσονταν σε συνθήκες πολέμου. «Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επί τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσε τη ζωή και του έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ