Επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα, Θήβα, Θεσσαλονίκη – Επιτέθηκαν σε λεωφορείο – Τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου

Ένταση αυτή την ώρα ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικές δυνάμεις σε Θήβα, Μέγαρα και Θεσσαλονίκη.

Κλιμακώνονται τα επεισόδια στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Ρομά. Στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Οι Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης που προσπάθησε να ηρεμήσει τις ομάδες των Ρομά και να αποτρέψει την επέκταση των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

Μάλιστα, φωτογραφία από τον τραυματισμό του δημάρχου δημοσίευσε η ιστοσελίδα permissos.gr.

Στα Μέγαρα, ομάδα Ρομά όπως βλέπετε έσπασε τις τζαμαρίες του οχήματος τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο.

Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομια.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Είχε επεισόδια. Ο οδηγος μας είπε ότι κάλεσε την αστυνομια», είπε ένας από τους επιβάτες στο enikos.gr.

Αυτή την ώρα, έχει κλείσει η εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου από το 39ο ως το 42ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα, όπως και ο παράδρομος.

Σημειώνεται, πως ομάδες Ρομά διαμαρτύρονται για την δολοφονία του 17χρονου στη Βοιωτία με τις νέες εντάσεις να προκαλούν ανησυχία.

Tην ίδια ώρα στην δυτική Θεσσαλονίκη ένταση επικρατεί μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, περίπου 20 Ρομά βγήκαν από τον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά και έκλεισαν τον δρόμο της οδού Πόντου, καίγοντας αντικείμενα και στήνοντας οδοφράγματα, διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα προς τον οικισμό με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ