Επαμεινώνδας Κωστέας: Ραγίζουν καρδιές στη Δυτική Μάνη – Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του ήρωα επισμηναγού

Τελετή απόδοσης τιμών στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο στρατόπεδο «Παπάγου», παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ του αποδόθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αντιπτεράρχου για τη θυσία που προσέφερε στην Ελλάδα.

Αυτήν την ώρα τελείται η κηδεία του στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία. Ο άτυχος πιλότος βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αεροπλάνο με το οποίο πραγματοποιούσε την τελευταία του εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη, κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το φέρετρο του 40χρονου είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του, που έμελλε να δουν τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών Όπλων. Παρών και ο Τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στον ιερό ναό για να πουν το τελευταίο αντίο στον επισμηναγό, αλλά και για να συμπαρασταθούν στα μέλη της οικογένειάς του, ενώ στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές.

 

Η εξόδιος ακολουθία τελείται από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Αντισμήναρχος Ηλιας Αθανασόπουλος, μοιραρχος του Επαμεινώνδα Κωστέα στην 363 μοίρα Τ-2 «Δαναός». συμμετείχαν μαζί στην τελευταία αποστολή και είχαν απογειωθεί μαζί τα αεροσκάφη τους την μοιραία ημέρα.

Ο 12χρονος γιος του Νασος έλαβε το ξίφος και την ελληνική σημαία που σκέπασε το φέρετρο του ηρωικού επισμηναγού. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Βάρβαρα. «Να είμαι η τελευταία μανα που αποχαιρετά τον ήρωα της» ακούστηκε να λέει.

Επαμεινώνδας Κωστέας: Ραγίζουν καρδιές στη Μάνη - Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του επισμηναγού

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ