Ένταση σε συγκέντρωση στην Αθήνα – Έριξαν μπογιές στα ΜΑΤ, μία προσαγωγή

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν αναρχικές συλλογικότητες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της πανδημίας. Όταν η πορεία έφτασε στα Προπύλαια, διαδηλωτές έριξαν κόκκινες μπογιές στους άνδρες των ΜΑΤ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μία προσαγωγή.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέροντας ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με κοντάρια, πέτρες και χρώματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε “περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων” ώστε να τους απωθήσουν και να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. Ενημερώθηκε παράλληλα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα όσα συνέβησαν.

ένταση Αθήνα

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση στην Αθήνα

“Την 13.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Ομάδων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση (300) περίπου ατόμων, στην Πλατεία Συντάγματος.

Την 14.10 ώρα, μετά από οριοθέτηση της συγκέντρωσης-πορείας, από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή, οι συγκεντρωμένοι, καταλαμβάνοντας την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου, πορεύθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 14.30 ώρα αφίχθησαν στα Προπύλαια και κατά την έκκληση του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να μεταβούν απέναντι στο χώρο των Προπυλαίων, για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια και ρίψη πετρών και χρωμάτων.

ένταση Αθήνα

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και μετά από λίγο οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθη ένα άτομο.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών”.

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ