Δολοφονία Άλκη: Οι αιχμές του Αλέξη Κούγια για συγκάλυψη και η απάντηση του Λευτέρη Οικονόμου

Αιχμές για ενδεχόμενο συγκάλυψης της υπόθεσης άφησε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

“Έχουν έρθει εις γνώση μου πληροφορίες που με κάνουν να ανησυχώ περισσότερο, με σημαντικότερη μία φωτογραφία μου έστειλαν, όπου λένε ότι αυτός που εμφανίζεται είναι ο δράστης και είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Μου δείχνουν ένα νεαρό και μου λένε ότι είναι ο γιος της μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο τμήμα δίωξης της αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης. Η ίδια δε, σε φωτογραφία είναι δίπλα σε κακοποιά στοιχεία και κοντά σε ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας. Και αυτό με κάνει να προβληματίζομαι πολύ, σε συνδυασμό με το ότι καθυστερούν να συλλάβουν τους υπόλοιπους”, ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος.

Ακόμη είπε, πως του έκανε αρνητική εντύπωση το γεγονός πως η υπόθεση της “γιάφκας”, όπου βρέθηκαν όπλα, έκλεισε χωρίς καμία περαιτέρω έρευνα, χωρίς να γίνει εξέταση DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

“Κατηγόρησαν μόνο αυτόν που φέρεται ότι είναι ο φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας εις βάρος του Άλκη και τον καταδίκασαν άρον-άρον χωρίς να κάνουν καμία περαιτέρω έρευνα στα όπλα, ποιος τα έχει πιάσει. Με έχει επίσης εντυπωσιάσει αρνητικά ότι δεν ασκήθηκε δίωξη για εγκληματική οργάνωση” σημείωσε ακόμη.

“Δεν είναι δυνατόν να έχουν ταυτοποιηθεί μόνο δύο πρόσωπα με βάση τα συγκλονιστικά στοιχεία βρήκαν τη γιάφκα και τα όπλα. Αντί να κάνουν αμέσως έρευνα DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων στο χώρο, έκλεισαν την υπόθεση σχετικά με το χώρο που πήγε ο δράστης μαζί με τους συνεργούς του μετά την εγκληματική συμπεριφορά. Κι αντί να διερευνήσουν τα πρόσωπα που έπιασαν τα όπλα, κουκούλωσαν την υπόθεση, τον πήγαν αυτόφωρο, του έβαλαν και τέσσερα χρόνια φυλακή και έκλεισε η υπόθεση…” τόνισε ο κ. Κούγιας.

Λευτέρης Οικονόμου

Ακούγοντας στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” τις δηλώσεις του δικηγόρου του 23χρονου κατηγορουμένου είπε: “Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες μου για συγκάλυψη της πράξεως. Αν τελικά οι αστυνομικοί που έκαναν την προανάκριση έχουν μια κοινή δικογραφία και έχουν οδηγήσει μόνο έναν για να κατευνάσουν την αγανάκτηση του κόσμου, αυτό  πλέον αγγίζει την κορυφή της κυβέρνησης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, πρέπει άμεσα να παρέμβει. Και ο Πρωθυπουργός πρέπει να παρέμβει. Γιατί εάν τελικώς προσέφεραν οι αστυνομικοί έναν κατηγορούμενο, χωρίς να έχουν ενισχύσει αυτή την παραπομπή του με αποδεικτικά μέσα, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται περί συγκαλύψεως…”.

“Γιατί μπορεί να συγκαλύπτεις κάτι και δεν το εξελίσσεις ανακριτικά σωστά, όταν φοβάσαι ότι μπορεί να φτάσει κάπου που παίρνει μια άλλη τροπή η υπόθεση. Να φτάσει στη σχέση των εγκληματιών με διοικητικά στελέχη του ΠΑΟΚ” συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Αντίστοιχες ήταν οι δηλώσεις του κ. Κούγια στην ΕΡΤ

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του τραγικού εγκλήματος ή οποιουδήποτε άλλου”, είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κούγια ότι ενδέχεται να υπάρξει απόπειρα συγκάλυψης και ανέφερε πως πρέπει ο κ. Κούγιας να εξηγήσει τι υπονοεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ