Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. – Το θρίλερ με τον 20χρονο που φέρεται να διέφυγε

«Ξεσκονίζουν» βίντεο, κάμερες και κινητά τηλέφωνα οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Χαριλάου.

Μετά την ταυτοποίηση του 23χρονου αλβανικής καταγωγής στο αιματηρό περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 19χρονος και να τραυματιστούν οι δύο φίλοι του, η Αστυνομία αναζητά τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των δραστών, προκειμένου να τους «δέσουν» και να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση συμμετείχαν 8-10 άτομα, ίσως και περισσότερα και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ηλικίες από 18 έως 30 ετών. Δεν είναι όλοι σεσημασμένοι.

Οι δράστες που εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα. Υπάρχουν κάποιες αναφορές και για τέταρτο όχημα, όμως, έως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Οι προσπάθειες εντείνονται ώστε να συγκεντρωθούν τα αποδεικτικά εκείνα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση αυτών των ατόμων, ώστε η υπόθεση να “δέσει”.

Σημαντικό ρόλο ως προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να παίξουν και τα στοιχεία που θα προκύψουν από το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί για την υπόθεση.

Από την ανάκληση των δεδομένων στο κινητό του τηλέφωνο, αναμένεται να διευκρινιστεί με ποιους επικοινώνησε μετά τη φονική ενέδρα και ενώ κρυβόταν επί ώρες στον σύνδεσμο οπαδών, όπου την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μίνι “οπλοστάσιο”.

Διέφυγε στην Αλβανία 20χρονος

Την ίδια ώρα, υπάροχυν πληροφορίες ότι 20χρονος που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thestival, ο 2οχρνος, πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής και όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ είχε φύγει για την Αλβανία.

Ο 20χρονός, αλβανικής καταγωγής, είναι στενός φίλος του 23χρονου που έχει ήδη συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο άνδρες ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών και τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αρμόδιες πηγές της αστυνομίας διαψεύδουν πάντως τις πληροφορίες ότι υπάρχει άτομο που να έχει ταυτοποιηθεί ως συνεργός στη δολοονία του Άλκη και να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Ο συγκεκριμένος άνδρας, που πράγματι βρίσκεται στην Αλβανία, φέρεται να είναι στον κύκλο των υπόπτων, επειδή στο παρελθόν ανήκε στην “ομάδα” του 23χρονου. Σε λίγη ώρα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται όντως για το άτομο που είχε κατηγορηθεί μαζί με τον 23χρονο για την επίθεση του 2019. Όμως, επειδ επρόκειτο για πλημμέλημα, δεν του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Θεσσαλονίκη σύνδεσμος

Για τις πληροφορίες ρωτήθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. “Το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, η ανάκριση διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ και δεν επιτρέπεται ως προς την πορεία της ανάκρισης. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα, προέβη αμέσως στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη και συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη” τόνισε.

 

Στο μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό από την Παρασκευή, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος, αλλά για να ταυτοποιηθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

Επίσης, αυξάνονται οι έφοδοι και οι έλεγχοι σε συνδέσμους οπαδών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα οπαδικής βίας. Ήδη την Πέμπτη και την Παρασκευή έγινε “ντου” σε συνδέσμους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ