Ελένη Κωστοπούλου: Αγωνιστής και ελεύθερος ο Ζακ – Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου για το παιδί της, έναν άνθρωπο της προσφοράς, αγωνιστή και ελεύθερο, όπως τον χαρακτήρισε. Η Ελένη Κωστοπούλου μίλησε για το πώς μεγάλωσε τον Ζακ, ενώ έδειξε μεγαλοψυχία για όσους ευθύνονται που το παιδί της έφυγε από τη ζωή με τόσο τραγικό τρόπο, λέγοντας ότι παρότι “του φέρθηκαν με μίσος”, εμείς “δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία γι’ αυτό το τραγικό γεγονός και τις ανάλογες ποινές”.

Η Ελένη Κωστοπούλου μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» στον Alpha. “Ο εισαγγελέας έφτασε σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία για εμάς ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή, αλλά θα ήθελα να ακουστούν, ότι ο Ζαχαρίας δεν μπήκε για να κάνει κανενός είδους ληστεία και να κάνει κακό σε κανέναν. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που μπήκε. Ο λόγος που μπήκε παραμένει ανεξιχνίαστος. Δεν ήταν ένας άνθρωπος επικίνδυνος για κανέναν απολύτως. Ότι βρισκόταν σε μια ψυχική, μη ήρεμη, κατάσταση, τρομαγμένος, συγχυσμένος, μπερδεμένος ίσως, γιατί μπαίνοντας σε αυτό το κατάστημα φαντάζομαι ότι ζητούσε βοήθεια και μετά έπρεπε να αντιμετωπίσει μια βία και έναν όχλο απ’ έξω που τον έκανε να φοβηθεί περισσότερο και να τρομοκρατηθεί. Του φέρθηκαν με μίσος, με μανία”, είπε αρχικά η Ελένη Κωστοπούλου αναφερόμενη στη δολοφονία του γιου της, τον Σεπτέμβριο του 2018 στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

“Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε ποτέ ένα ‘συγγνώμη’, ένα ‘έκανα λάθος’, ένα ‘έχω τύψεις’, ‘έχω μετανιώσει, δεν κοιμάμαι’. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μία ώρα φυλακή και αυτό είναι… όχι θλιβερό, δεν μπορώ να το περιγράψω ότι μας βύθισαν σε όλο αυτό το πένθος, την πόνο, την οδύνη, την ταλαιπωρία, την απώλεια και όλο αυτό που βιώνει η οικογένειά μας και που θα το βιώνει μέχρι να πεθάνουμε, γιατί εμείς οι γονείς ζούμε με την απώλεια των παιδιών μας κάθε μέρα”, πρόσθεσε.

“Θέλουμε την ορθή κατηγορία γι’ αυτό το τραγικό γεγονός”

Εξέφρασε την απορία, “πώς μπορεί κάθε νοήμων άνθρωπος, άνθρωπος με λογική, να δει αυτές τις εικόνες, να φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα και αυτό που βλέπει να του λένε ότι δεν είναι ανθρωποκτονία” και συμπλήρωσε ότι η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου “δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία γι’ αυτό το τραγικό γεγονός και τις ανάλογες ποινές”.

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι “έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια από όσο πρέπει και ίσως νιώθω καμιά φορά μέσα μου ότι έτσι αδικώ το παιδί μου, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η ανθρωπιά μας”.

Αναφερόμενη στο μεσημέρι εκείνο που ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός έξω από το κοσμηματοπωλείο, στάθηκε στην στάση των πολιτών που ήταν παρόντες και όχι μόνο δεν βοήθησαν, αλλά έβγαλαν το κινητό τους τηλέφωνο και κατέγραψαν τις σκηνές. Η ίδια, αναφέρει πως δεν έχει δει ολόκληρο το βίντεο, αλλά κάποιες σκηνές”

“Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους, το πώς κατέγραψαν σκηνές ενός εγκλήματος και μετά πήγαν σπίτι και το έκαναν τι; Το έδειξαν στους συγγενείς τους; Το έβαλαν να παίξει ξανά και ξανά για να το δουν; Δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους μου πως όχι μόνο παρέμειναν και το έβλεπαν μόνο, το κατέγραφαν κιόλας. Αντί να φύγουν ή να βοηθήσουν”, είπε η Ελένη Κωστοπούλου για να συμπληρώσει: “δεν το έχω δει (το βίντεο). Έχω δει σκηνές, βλέποντας το ρεπορτάζ, φαίνονται κάποιες σκηνές, εκεί παίρνω τα μάτια μου από την οθόνη. Τον έχω δει στο πεζοδρόμιο, το σώμα του. Έχω δει αυτή τη σκηνή. Δεν θα άντεχα να το δω για κανέναν άνθρωπο”.

“Ξέρετε με τι θυσίες μεγαλώσαμε τα παιδιά μας; Δεν δέχομαι από κανέναν να κρίνει ενώ δεν μας γνωρίζουν”

Στη συνέχεια περιέγραψε το παιδί της, πώς το μεγάλωσε και εξέφρασε μία ευχή “σε καμία οικογένεια να μην χαλάσει η σειρά, να φύγουμε όλοι με τη σειρά που έχουμε γεννηθεί”.

“Τον θαυμάζω. Νομίζω ότι ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Είχε κι αυτός τις αδυναμίες του, όπως όλοι μας. Δεν μιλάω για έναν τέλειο άνθρωπο, αλλά μιλάω για έναν άνθρωπο της προσφοράς. Ο σύζυγός μου του έλεγε επανειλημμένα: ‘Ζαχαρία δεν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο’, κι εκείνος σιωπούσε γιατί δεν συμφωνούσε. Ήθελε να τον αλλάξει… Είχαμε αγωνία, γιατί ζώντας στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει να μην είσαι στρέιτ, ξέρουμε ότι αυτό σχεδόν συνεπάγεται μία μη ευτυχισμένη ζωή”, λέει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως είπε, είχαν ζητήσει στον Ζακ να πάει στην Αμερική, όπου μένουν με τον σύζυγό της αλλά ο Ζακ Κωστόπουλος “δεν ήθελε να αφήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που βοηθούσε. Περισσότερο έμεινε γι’ αυτούς γιατί αν ήταν εγωιστής, θα ερχόταν εκεί”.

“Κάποιος είπε ότι ο Ζαχαρίας δεν πήρε αγάπη από την οικογένειά του γι’ αυτό έκανε αυτά που έκανε”, είπε η Ελένη Κωστοπούλου. Εκείνος, τότε, του απάντησε και λέγοντας: “Γνωρίζετε την οικογένειά μας; Ξέρετε με τι θυσίες μεγαλώσαμε τα παιδιά μας; Δεν δέχομαι από κανέναν να κρίνει ενώ δεν μας γνωρίζουν. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα ολομόναχη. Δεν τα κράτησε καμία γιαγιά, καμία θεία. Εγώ και ο σύζυγός μου”.

Αποκάλυψε, στη συνέχεια, μια κουβέντα που της είπε μια “γιαγιά”: Να μην χαλάει η σειρά (σ.σ. να μην πεθαίνουν τα παιδιά πριν από τους γονείς). “Εύχομαι σε καμία οικογένεια να μην χαλάσει η σειρά, να φύγουμε όλοι με τη σειρά που έχουμε γεννηθεί”, είπε.

Ερωτηθείσα τι θα ήθελε να υπάρχει δίπλα από το όνομα του Ζακ Κωστόπουλου, η μητέρα του απάντησε: αγωνιστής και ελεύθερος.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.