Πάτρα: Τι απαντά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για την νεκροτομή στην Μαλένα

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, που πραγματοποίησε την νεκροτομή στην Μαλένα, ανοίγει τα χαρτιά της και τονίζει ότι η ιστολογική εξέταση είναι ρητή και κατηγορηματική.

Μέσω του δικηγόρου της, απαντά στην ογκολόγο που παρακολουθούσε την Μαλένα και η οποία είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 ότι η ιατροδικαστής έγραψε διάγνωση που δεν ευσταθούσε.

“Ο θάνατος ήταν αιφνίδιος και αγνώστου αιτιολογίας. Δυστυχώς ο ιατροδικαστής έγραψε διάγνωση που δεν ευσταθούσε. Εγώ το έστειλα για νεκροψία για την ανεύρεση και διαπίστωση των αιτιών του θανάτου, καθώς και των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη αυτός. Δηλώνω κατηγορηματικά πως το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της Μαλένας” είχε πει η διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος του Αγλαΐα Κυριακού η οποία παρακολουθούσε το παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, τις 9 μέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.
“Το παιδί εγώ το εξέταζα. Είχε τέλεια κλινική και λειτουργική εικόνα μέχρι που κοιμήθηκε. Την 9η ημέρα της χημειοθεραπείας, η μικρή έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου, έφαγε καλά και όταν γύρισε στο κρεβάτι της, άφησε ξαφνικά την τελευταία της πνοή. Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία, μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, αλλά έχουν άριστη ηπατική ανεπάρκεια. Η Μαλένα ήταν παιδί μας, ένας άγγελος, ένα εξαιρετικά συνεργάσιμο παιδί” ανέφερε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο Διαμάντης Μπασάρας δικηγόρος της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα, τόνισε ότι αυτό που λέει η ογκολόγος για τον θάνατο της Μαλένας έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα του εργαστηρίου του ΕΚΠΑ που μιλούν για ηπατική κυτταρική βλάβη. Παράλληλα, τόνισε ότι η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη έγινε με βάση τα στοιχεία και κατέληξε ότι ιατροδικαστική έκθεση ήταν σωστή.

“Αρνούμαστε τα αυτονόητα νομίζω. Λέει ότι δεν υπήρχε ηπατική βλάβη. Πρέπει να εξηγήσει πώς αυτό που λέει είναι συμβατό με την ιστολογική εξέταση η οποία είναι ρητή και κατηγορηματική και μιλάει για εκτεταμένη εκφύλιση στα ηπατικά κύτταρα. Συνεπώς φαίνεται να αρνείται τα αυτονόητα γιατί έρχεται σε αντίθεση και αντίφαση με το εργαστήριο του ΕΚΠΑ όπου έγινε η ιστολογική” τόνισε ο κ. Μπασάρας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε η εφημερίδα Ontime, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης ζητούσαν αποζημίωση-μαμούθ για τον θάνατο της Μαλένας, ρίχνοντας ευθύνες σε νοσοκομείο και γιατρούς.
Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρώτο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” στις 13 Απριλίου 2019. Οι γιατροί δεν υπογράφουν πιστοποιητικό θανάτου, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ένα υγιέστατο κοριτσάκι “έσβησε” ξαφνικά. Στο παιδί γίνεται νεκροψία-νεκροτομή από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα και αιτία θανάτου αναγράφεται η ηπατική ανεπάρκεια.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να επιφέρει τον θάνατο. Οι γονείς της Μαλένας, ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτουν μήνυση καθώς αμφισβητούν την έκθεση της ιατροδικαστή και διατάσσεται έρευνα. Η 33χρονη που σήμερα κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, ζητούσε και την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τον θάνατο της Μαλένας.
Πληροφορίες της εφημερίδας Ontime αναφέρουν ότι το ζευγάρι μετά τη μήνυση ετοιμαζόταν να καταθέσει και αγωγή και να διεκδικήσει αποζημίωση τόσο από το νοσοκομείο όσο και από τους γιατρούς για “ιατρικό λάθος”, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένοι με την εξήγηση της ηπατικής ανεπάρκειας ως αιτίας θανάτου.

Έτσι, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήρθε σε επαφή με δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Είχε συστηθεί με το επίθετο του συζύγου της και αφού ανέφερε το περιστατικό θανάτου της Μαλένας και ότι έχουν υποβάλει μήνυση, ζήτησε να κατατεθεί και αγωγή, με την οποία θα διεκδικούσε αποζημίωση.

Η Ontime σημειώνει στο δημοσίευμά της ότι το ποσό που σκέφτονταν να διεκδικήσουν ως οικογένεια ήταν 1.500.000 ευρώ. Μόλις όμως ο δικηγόρος μελέτησε τον φάκελο, αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση, λέγοντας ότι και να κατατεθεί η αγωγή, θα απορριφθεί. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την Ρούλα Πισπιρίγκου να επιμένει να υποβληθεί η αγωγή, κι ας απορριφθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ