Ελεύθερος χωρίς όρους ο Μένιος Φουρθιώτης – Αποσύρθηκαν εκατέρωθεν οι μηνύσεις με την οικογένεια Κοκλώνη

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση της οικογένειας του Νίκου Κοκλώνη.

Συγκεκριμένα, η μητέρα και ο πατέρας του Νίκου Κοκλώνη τον είχαν μηνύσει πως υπέκλεψε μια συνομιλία με τον πατέρα του Νίκου Κοκλώνη και τη μετέτρεψε σε συνέντευξη. Ο Μένιος Φουρθιώτης μήνυσε και αυτός τους μηνυτές του.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως τελικά η παρεξήγηση λύθηκε και αποσύρθηκαν οι μηνύσεις.

Επίσης, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει πως «κατόπιν αυτής της εξελίξεως η Τακτική Ανακριτής Πειραιώς μετά την απολογία του κου Μένιου Φουρθιώτη απεφάνθη σε συμφωνία με την κα Εισαγγελέα ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, κατόπιν μηνύσεων της μητέρας και του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη χθες ο εντολέας μου Μένανδρος – Μένιος Φουρθιώτης, διότι δήθεν υπέκλεψε μια συνομιλία με τον πατέρα του Νίκου Κοκλώνη και τη μετέτρεψε σε συνέντευξη, και έτσι κατηγορήθηκε για παράβαση του άρθρου 370 Α Ποινικού Κώδικα (Παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας), ένα κακούργημα, το οποίο επισύρει ποινή καθείρξεως μέχρι 10 ετών.

Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε ότι διέπραξε αυτή την πράξη και αμέσως μήνυσε τους μηνυτές του για τα αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως, ζητώντας και αυτός τη σύλληψή τους στα όρια του αυτοφώρου.

Με τη μεσολάβηση τη δική μου και του συναδέλφου κου Κακαρούνα, ο οποίος είναι δικηγόρος του Νίκου Κοκλώνη, η παρεξήγηση ελύθη και έγινε ανάκληση των εκατέρωθεν μηνύσεων.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως η Τακτική Ανακριτής Πειραιώς μετά την απολογία του κου Μένιου Φουρθιώτη απεφάνθη σε συμφωνία με την κα Εισαγγελέα ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ